Ovo je super kombinacija ukusa i mirisa, jelo za svaku priliku.

Potrebno za ćufte:

  • 600 g mlevenog mesa (bilo koje)
  • 1 deblja kriška hleba
  • 1 glavica crbog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 jaje
  • peršunovo lišće
  • začin od povrća
  • biber
  • mlevena crvena paprika
  • ulje za prženje

Za beli sos:

  • 3 kašike ulja
  • 1 puna kašika brašna
  • 300 ml neutralne pavlake za kuvanje
  • vode po potrebi
  • 1 čaša kisele pavlake
  • so, biber

Postupak:

Prvo se pripreme ćufte. Luk crni i beli sitno iseckati, hleb natopiti sa mlekom i procediti rukama, zatim sve sastojke sjediniti. Začiniti po ukusu, od ove smese praviti loptice veličine po želji i pržiti sa obe strane u zagrejanom ulju.

Pročitajte i: Odličan recept za krofne iz rerne

Za sos zagrejati ulje, kratko propržiti brašno, zaliti sa neutralnom pavlakom, promešati i čim krene da dobija na gustini dodati vodu koliko je potrebno da se razredi na željenu gustinu. Začiniti po ukusu i na kraju umešati kiselu pavlaku.

Pržene čufte ubaciti u sos, ili poslužiti posebno. Uz ovaj sos ide odlično pire krompir.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: serpica.net