Ovo je super kombinacija ukusa i mirisa, jelo za svaku priliku.
Potrebno za ćufte:
- 600 g mlevenog mesa (bilo koje)
- 1 deblja kriška hleba
- 1 glavica crbog luka
- 2 čena belog luka
- 1 jaje
- peršunovo lišće
- začin od povrća
- biber
- mlevena crvena paprika
- ulje za prženje
Za beli sos:
- 3 kašike ulja
- 1 puna kašika brašna
- 300 ml neutralne pavlake za kuvanje
- vode po potrebi
- 1 čaša kisele pavlake
- so, biber
Postupak:
Prvo se pripreme ćufte. Luk crni i beli sitno iseckati, hleb natopiti sa mlekom i procediti rukama, zatim sve sastojke sjediniti. Začiniti po ukusu, od ove smese praviti loptice veličine po želji i pržiti sa obe strane u zagrejanom ulju.
Za sos zagrejati ulje, kratko propržiti brašno, zaliti sa neutralnom pavlakom, promešati i čim krene da dobija na gustini dodati vodu koliko je potrebno da se razredi na željenu gustinu. Začiniti po ukusu i na kraju umešati kiselu pavlaku.
Pržene čufte ubaciti u sos, ili poslužiti posebno. Uz ovaj sos ide odlično pire krompir.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: serpica.net
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus