Ova pita je jednostavna, laka i brza za pripremu. Kada je ubacite rernu, mirisaće vam cela kuća. Iskoristite sezonu svežih tikvica na pijacama dok još možete da ih ugrabite i obradujte ukućane ukusnim obrokom. Garantujemo da će im se svideti.

Sastojci

  • 1/2 luka
  • 2 tikvice
  • 100 ml  ulja + malo za prženje
  • so
  • 4 jaja
  • kašičica šećera
  • kašika sira rendanog
  • 80 g kukuruznog skroba
  • 250 g rikota sira
  • 200 g brašna
  • Prašak za pecivo 
  • 1/2 paradajza

Priprema:

Luk iseći sitno pa ga propržiti na ulju u tiganju. Tikvice iseckati na manje kockice pa dodati u luk, posoliti, poklopiti tiganj i dinstati 10-15 minuta. Nakon toga dodati paradajz sitno seckan i dinstati još par minuta.

Za to vreme u činiji pomešati jaja, so, šećer i rendani sir. Umutiti žicom. Dodati ulje, skrob, rikota sir pa umešati da nema grudvica. Brašno i prašak za pecivo pomešati pa dodati, promešati.

Podmazati kalup za kuglof ili tepsiju. Dobijeno testo pomešati sa prženim povrćem pa izručiti u kalup. Peći 50 minuta na 180 stepeni.

U GALERIJI pogledajte postupak pripreme:

Printscreen/Youtube/Frische Rezepte Pita sa tikvicama korak po korak