Ova pita je jednostavna, laka i brza za pripremu. Kada je ubacite rernu, mirisaće vam cela kuća. Iskoristite sezonu svežih tikvica na pijacama dok još možete da ih ugrabite i obradujte ukućane ukusnim obrokom. Garantujemo da će im se svideti.
Sastojci:
- 1/2 luka
- 2 tikvice
- 100 ml ulja + malo za prženje
- so
- 4 jaja
- kašičica šećera
- kašika sira rendanog
- 80 g kukuruznog skroba
- 250 g rikota sira
- 200 g brašna
- Prašak za pecivo
- 1/2 paradajza
Priprema:
Luk iseći sitno pa ga propržiti na ulju u tiganju. Tikvice iseckati na manje kockice pa dodati u luk, posoliti, poklopiti tiganj i dinstati 10-15 minuta. Nakon toga dodati paradajz sitno seckan i dinstati još par minuta.
Za to vreme u činiji pomešati jaja, so, šećer i rendani sir. Umutiti žicom. Dodati ulje, skrob, rikota sir pa umešati da nema grudvica. Brašno i prašak za pecivo pomešati pa dodati, promešati.
Podmazati kalup za kuglof ili tepsiju. Dobijeno testo pomešati sa prženim povrćem pa izručiti u kalup. Peći 50 minuta na 180 stepeni.
U GALERIJI pogledajte postupak pripreme:
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno