Paprika je nezaobilazno povrće u svakoj zimnici. Od nje se pravi ono što svi najviše vole da jedu zimi, a to je ajvar. Ali, paprike mogu da se koriste na više načina. Ako do sada niste isprobali ovaj recept, krajnje je vreme, a ako jeste onda znate koliko je ukusno.

Paprike u senfu možete da služite kao salatu uz neko meso i ništa vam više ne treba. Ustvari, možda samo parče vrućeg domaćeg hleba

Pročitajte i kako se prave paprike u pavlaci, ali i domaći džem

Sastojci:

  • 10 paprika
  • 150 ml vode 
  • 70 ml sirćeta 
  • 2 kašike šećera 
  • 1 kašika soli 
  • 5 zrna bibera
  • 2 lovorova lista 
  • 200 g senfa 
  • 150 ml ulja

Priprema:

Paprike isecite na trake. U šerpu sipajte vodu, sirće, biber, šećer, so i lovorov list. Stavite papriku i kuvajte poklopljeno 15 minuta. Senf i ulje dobro sjedinite, pa kuvane paprike ubacite u tu smesu i dobro promešajte. Sipajte u tegle. Čuvajte u frižideru.