Kako se približava sezona pečenih paprika sada je idealno vreme da napravite ovu salatu. Možete je služiti uz sočne krmenadle, ali i kao prilog na brusketima. Takođe, možete da napravite domaći hleb ili lepinje i da poslužite ovu salatu umesto namaza. Ovo jelo nam dolazi iz marokanske kuhinje i zove se taktouka. Priprema se od jednostavnih namirnica i ne zahteva puno vremena, pogotovo ako u zamrzivaču imate pečene paprike. 

Sastojci:

  • 3 velike paprike
  • 4 velika paradajza 
  • 2 čena belog luka 
  • svež peršun
  • začinska paprika, kim, biber, so, korijander 
  • ½ kašičice šećera 

Priprema:

Paprike ispecite, a ako su vam ostale od prošle godine iskoristite njih. Iseckajte ih. Paradajz kratko blanširajte, pa skinite kožicu i očistite semenke, pa isecite. U tiganju zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte iseckani beli luk, a zatim i paradajz i začine. Začine sipajte po želji, a šećer onoliko koliko je napisano. Na kraju dodajte isečenu papriku i pomešajte sve sastojke. Ostavite da lagano krčka 10 minuta.