Vrele letnje temperature nas stavljaju pred izazov da smislimo šta kuvamo dok živa u termometru samo raste, i svi preporučuju da se kozumiraju lagani obroci koji se baziraju na svežem povrću. Dobar izbor mogu biti hrskavi brusketi, i to sa dodatkom grilovanog povrća, i sa po još kojim tajnim sastojkom koji će ih učiniti idealnim letnjim obrokom.
Evo kako da napravite bruskete sa grilovanim povrćem!
Potrebni sastojci:
- 1 baget hleb, ili tost hleb ako hoćete da vam brusketi budu veći
- 2 crvene i dve žute paprike
- Crne masline bez koštica - oko 150 g
- 3 paradajza isečena na komade srednje veličine
- Mocarela za picu
- Hladno ceđeno maslinovo ulje
- Svež bosiljak
Uputstvo za pripremu:
Prvo što je potrebno jeste da hleb isečete na kriške, ako je baget, a ako koristite tost da odvojite jedno desetak parčica. Takođe pripemite i pleh na koji ćete staviti papir za pečenje i po njemu poređati hleb.
Zatim operite i očistite papriku, pa je na tiganju dobro izgrilujte - najbolje bi bilo da to učinite na onom tiganju u kom nije potrebno da koristite ulje.
Kao što smo rekli, paradajz isečete na sitne komade.
Prvo na bruskete ređate tanko sečenu mocarelu, onda na nju stavljate malo i bele i žute grilovane paprike, pa na kraju paradajz. Zatim stavljate bruskete u zagrejanu rernu na svega oko 7 minuta. Sve vreme pratite bruskete - mocarela treba da se istopi, a oni ne smeju suviše ta potamne i da budu suviše reš pečeni.
Kada ste izvadili bruskete iz rerne, po njima pospite maslinovo ulje i seckani sveži bosiljak.
I vaši brusketi su spremni za posluženje. smiley Uživajte u svom obroku!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:mogujatosama.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus