Vrele letnje temperature nas stavljaju pred izazov da smislimo šta kuvamo dok živa u termometru samo raste, i svi preporučuju da se kozumiraju lagani obroci koji se baziraju na svežem povrću. Dobar izbor mogu biti hrskavi brusketi, i to sa dodatkom grilovanog povrća, i sa po još kojim tajnim sastojkom koji će ih učiniti idealnim letnjim obrokom.

Evo kako da napravite bruskete sa grilovanim povrćem!

Potrebni sastojci:

  • 1 baget hleb, ili tost hleb ako hoćete da vam brusketi budu veći
  • 2 crvene i dve žute paprike
  • Crne masline bez koštica - oko 150 g
  • 3 paradajza isečena na komade srednje veličine
  • Mocarela za picu
  • Hladno ceđeno maslinovo ulje
  • Svež bosiljak
Pročitajte i: Ukusni brusketi sa topljenim sirom

Uputstvo za pripremu:

Prvo što je potrebno jeste da hleb isečete na kriške, ako je baget, a ako koristite tost da odvojite jedno desetak parčica. Takođe pripemite i pleh na koji ćete staviti papir za pečenje i po njemu poređati hleb.

Zatim operite i očistite papriku, pa je na tiganju dobro izgrilujte - najbolje bi bilo da to učinite na onom tiganju u kom nije potrebno da koristite ulje.

Kao što smo rekli, paradajz isečete na sitne komade.

Prvo na bruskete ređate tanko sečenu mocarelu, onda na nju stavljate malo i bele i žute grilovane paprike, pa na kraju paradajz. Zatim stavljate bruskete u zagrejanu rernu na svega oko 7 minuta. Sve vreme pratite bruskete - mocarela treba da se istopi, a oni ne smeju suviše ta potamne i da budu suviše reš pečeni.

Kada ste izvadili bruskete iz rerne, po njima pospite maslinovo ulje i seckani sveži bosiljak.

I vaši brusketi su spremni za posluženje. smiley Uživajte u svom obroku!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:mogujatosama.rs