Korpice od narendanog krompira sa blitvom, jajima, gljivama i dodacima po želji tako su ukusan i zdrav doručak. Evo kako da ih napravite
Za recept nisu vam potrebne tačne mere – vodite se samo ovim smernicama i ukusima koje vi volite.
Sastojci:
- crveni luk
- beli luk
- suva začinjena kobasica
- blitva
- gljive (preporučujemo portobelo)
- krompir
- brašno
- jaja
- narendani tvrdi sir
- so i biber
Priprema:
Udinstajte malo luka i belog luka i ubacite komadiće kobasice, pa sve kratko pecite. Dodajte u to šaku (ili više) sveže (iseckane) blitve i naseckanih gljiva. Dinstajte dok blitva i gljive ne omekane. Skinite sa šporeta i ostavite sa strane.
U posebnoj posudi narendajte malo krompira, posolite i pobiberite, pa dodajte 1 kašiku brašna. Sa tom mešavinom obložite nauljene kalupe za mafine – tako da dobijete neke vrste korpica (utisnite smesu i na stranice kalupa).
U ohlađenu mešavinu sa blitvom ubacite par umućenih jaja, sve pomešajte, pa tom smesom punite korpice od krompira. Sve pospite narendanim sirom.
Pecite na 200C 20 minuta – žicu stavite u donji deo rerne. Pazite samo da vam ne izgore, ali ne vadite ih ipak ni prerano – da bi krompir bio hrskav.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor:lifepressmagazin.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem