Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hleb

SUPER DORUČAK: Preukusne korpice sa kobasicom, krompirom i blitvom

Autor Ilic Milica
Autor Ilic Milica

Doručak bi trebao da nam bude glavni obrok. Ukoliko nemate vremena da ujutru spremate, odličan izbor su korpice sa povrćem koje možete pripremiti dan ranije.

Izvor: Profimedia/Shutterstock

Korpice od narendanog krompira sa blitvom, jajima, gljivama i dodacima po želji tako su ukusan i zdrav doručak. Evo kako da ih napravite

Za recept nisu vam potrebne tačne mere – vodite se samo ovim smernicama i ukusima koje vi volite.

Sastojci:

  • crveni luk
  • beli luk
  • suva začinjena kobasica
  • blitva
  • gljive (preporučujemo portobelo)
  • krompir
  • brašno
  • jaja
  • narendani tvrdi sir
  • so i biber
Pročitajte i: Mafini sa tikvicama i kačkavaljem

Priprema:

Udinstajte malo luka i belog luka i ubacite komadiće kobasice, pa sve kratko pecite. Dodajte u to šaku (ili više) sveže (iseckane) blitve i naseckanih gljiva. Dinstajte dok blitva i gljive ne omekane. Skinite sa šporeta i ostavite sa strane.

U posebnoj posudi narendajte malo krompira, posolite i pobiberite, pa dodajte 1 kašiku brašna. Sa tom mešavinom obložite nauljene kalupe za mafine – tako da dobijete neke vrste korpica (utisnite smesu i na stranice kalupa).

U ohlađenu mešavinu sa blitvom ubacite par umućenih jaja, sve pomešajte, pa tom smesom punite korpice od krompira. Sve pospite narendanim sirom.

Pecite na 200C 20 minuta – žicu stavite u donji deo rerne. Pazite samo da vam ne izgore, ali ne vadite ih ipak ni prerano – da bi krompir bio hrskav.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor:lifepressmagazin.com

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti