Korpice od narendanog krompira sa blitvom, jajima, gljivama i dodacima po želji tako su ukusan i zdrav doručak. Evo kako da ih napravite

Za recept nisu vam potrebne tačne mere – vodite se samo ovim smernicama i ukusima koje vi volite.

Sastojci:

  • crveni luk
  • beli luk
  • suva začinjena kobasica
  • blitva
  • gljive (preporučujemo portobelo)
  • krompir
  • brašno
  • jaja
  • narendani tvrdi sir
  • so i biber
Pročitajte i: Mafini sa tikvicama i kačkavaljem

Priprema:

Udinstajte malo luka i belog luka i ubacite komadiće kobasice, pa sve kratko pecite. Dodajte u to šaku (ili više) sveže (iseckane) blitve i naseckanih gljiva. Dinstajte dok blitva i gljive ne omekane. Skinite sa šporeta i ostavite sa strane.

U posebnoj posudi narendajte malo krompira, posolite i pobiberite, pa dodajte 1 kašiku brašna. Sa tom mešavinom obložite nauljene kalupe za mafine – tako da dobijete neke vrste korpica (utisnite smesu i na stranice kalupa).

U ohlađenu mešavinu sa blitvom ubacite par umućenih jaja, sve pomešajte, pa tom smesom punite korpice od krompira. Sve pospite narendanim sirom.

Pecite na 200C 20 minuta – žicu stavite u donji deo rerne. Pazite samo da vam ne izgore, ali ne vadite ih ipak ni prerano – da bi krompir bio hrskav.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor:lifepressmagazin.com