Ovo je recept namenjen deci, s tim što im je neophodna mala pomoć i nadzor odraslih. Mališani će biti oduševljeni ako ih upoznate s pripremom hrane na pravi način.
Sastojci:
- 2 struka mladog luka, oprana i očišćena
- 4 kašike smrznutog graška (odmrznite ga unapred)
- 1 tikvica (odsecite krajeve, prepolovite po dužini)
- 2 kriške šunke
- 100 g feta sira
- 4 jaja
Priprema:
Uključite rernu na 180/160 stepeni. Iseckajte mladi luk, ubacite ga u činiju i dodate mu grašak.
Zatim, narendajte tikvice i dodajte ih ostatku povrća. Makazama možete iseckati šunku, a ukoliko to budete radili tačno iznad posude komadići šunke će upadati tačno u nju. U posudu potom rukama izdrobite feta sir.
U posebnu posudu ubacite jaja i ne plašite se ukoliko vam pri razbijanju slučajno upadne komadić ljuske. Kašičicom je izvadite i tek kada ste sigurni da u jajetu više nema ničega dobro ga umutite dok se belance i žumance potpuno ne sjedine.
Jaja sipajte u prethodno pripremljene sastojke i promešajte.
Premažite uljem vatrostalnu posudu prečnika oko 16 cm. Sve sastojke sipajte u nju i zamolite nekog starijeg da vam posudu stavi u zagrejanu rernu na oko 30 minuta, sve dok jaje ne bude potpuno ispečeno.
Servirajte ga uz salatu i hrskav hleb.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor:lepaisrecna.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus