1. Počnite sa pripremom testa. U većoj posudi izmešajte so i brašno. Puter isecite na kockice, sipajte u brašno pa rukama utrljajte puter u brašno da dobijete sitne mrvice bez grudvica. U posebnoj posudi izmešajte kiselu pavlaku, limunov sok i vodu pa umešajte u brašno i puter i umesite glatko testo, zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u frižider.
2. Tikvice isecite i pospite solju i biberom i poređajte ih na kuhinjski ubrus.
3. U posudi izmešajte sveži sir, mocarelu, parmezan i bosiljak. U posebnoj maloj posudi izmešajte maslinovo ulje i beli luk pa kašiku tog ulja umešajte u mešavinu sireva.
4. Rernu uključite da se greje na 200 stepeni, a tepsiju obložite masnim papirom. Na brašnavoj površini razvaljajte testo u krug prečnika 30-35 cm. Testo prebacite na pripremljenu tepsiju pa nadev od sira rasporedite po sredini tako da ostavite prazan rub testa oko 5 centimetara.
5. Iseckane tikvice slažite preko sireva u krug da se preklapaju i izgledaju dekorativno. Tikvice poprskajte ostatkom maslinovog ulja sa belim lukom.
6. Prazan rub testa, u krug, preklapajte preko tikvica tako da dobijete lep rub, ali tikvice treba da se vide. Koru premažite žumancetom i stavite na pečenje oko 45 minuta.
Izvor: lifepress magazin
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom