Sastojci:
- 1,5 kg bundeve
- 250 g šećera
- 200 g suvog grožđa
- 7 kašika griza
- 1 kašika cimeta, ili po ukusu
- ulje, za premazivanje kora
- 28 kora za pite
Recept za pitu bundevaru:
Kako biste napravili pitu bundevaru oljuštite bundevu, zatim je očistite od semenki i izrendajte na krupno rende. Počnite da slažete kore. Jednu koru premažite uljem, a preko nje stavite još tri kore premazujući ih i slažući na isti način.
Po poslednjoj kori pospite izrendanu bundevu, pa preko nje pospite šećer i kašiku griza. Odozgo rasporedite suvo grožđe i pospite cimetom. Malo savijte bočne strane kora, pa ih savijajte zajedno sa filom u rolat. Ponovite postupak sa preostalim korama i sastojcima, dok se ne istrošite.
Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte rolate, pa ih odozgo premažite sa ostatkom ulja. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite bundevaru oko 45 minuta ili dok vam blago ne porumeni. Ohladite bundevaru, isecite i pospite je šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i slatku pitu od pasulja.
Pročitajte kako da napravite i pitu sa makom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan