Sastojci:

  • 1,5 kg bundeve
  • 250 g šećera
  • 200 g suvog grožđa
  • 7 kašika griza
  • 1 kašika cimeta, ili po ukusu
  • ulje, za premazivanje kora
  • 28 kora za pite

Recept za pitu bundevaru:

Kako biste napravili pitu bundevaru oljuštite bundevu, zatim je očistite od semenki i izrendajte na krupno rende. Počnite da slažete kore. Jednu koru premažite uljem, a preko nje stavite još tri kore premazujući ih i slažući na isti način.

Po poslednjoj kori pospite izrendanu bundevu, pa preko nje pospite šećer i kašiku griza. Odozgo rasporedite suvo grožđe i pospite cimetom. Malo savijte bočne strane kora, pa ih savijajte zajedno sa filom u rolat. Ponovite postupak sa preostalim korama i sastojcima, dok se ne istrošite.

Pleh obložite papirom za pečenje i poređajte rolate, pa ih odozgo premažite sa ostatkom ulja. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pecite bundevaru oko 45 minuta ili dok vam blago ne porumeni. Ohladite bundevaru, isecite i pospite je šećerom u prahu. Možda ćete želeti da napravite i slatku pitu od pasulja.

Pročitajte kako da napravite i pitu sa makom

BONUS VIDEO

Instagram/cosatipreparopercena Reept za sardinijsku pitu sa paradajzom idealna za doručak

StvarUkusa