Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 luka, sitno seckana
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • biber i so po ukusu
  • ulje
  • kore za pitu

Za preliv:

  • 300 ml jogurta
  • 300 ml kisele vode
  • 60 ml ulja
  • kašičica soli

Recept za pitu od lisnatog testa sa mesom i jogurtom:

Kako biste napravili pitu sa mesom i jogurtom prvo zagrejte rernu na 200 stepeni. Luk sitno iseckajte pa ga propržite na ulju. Dodajte mleveno meso i mešajte. Tome dodajte so i biber, sodu bikarbonu i pržite oko 20 minuta. Tepsiju podmažite uljem pa stavite tri kore testa. Treću koru premažite sa tri kašike fila. Nastavite da ređate kore i fil, dok ne potrošite materijal. 

Završite korama i odmah isecite pitu na kocke. U posebnoj činiji umutite jogrut, kiselu vodu, ulje i so pa prelijte pitu, tako da preliv uđe i između proreza. Ostavite da odstoji vrlo kratko pa je ubacite u zagrejanu rernu i pecite 45 minuta. Možda ćete želeti da napravite i pitu sa plavim patlidžanom.

Pročitajte kako se pravi zelnik, makedonska pita sa mesom

BONUS VIDEO

Instagram/eczdytincibulut Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi

StvarUkusa