Sastojci:
- 2 patlidžana
- 1 paprika
- 1 luk
- 1 čen belog luka
- 120 g kuvane šunke
- 4 jajeta
- 150 g pečuraka
- 100 ml mleka ili kefira
- 30 g parmezana
- puter
- prezle
- so i biber, po ukusu
- maslinovo ulje
Pogledajte video kako se pravi pita sa plavim patlidžanom:
Recept za pitu sa plavim patlidžanom:
Za ovu pitu sa plavim patlidžanom isecite dva plava patlidžana na kolutove, posolite i ostavite da se cede 10-15 minuta. Iseckajte luk, beli luk i crvenu papriku i ispržite ih na tiganju sa malo ulja dva mintuta. Ubrusom pokupite vlagu sa isečenih patlidžana i iseckajte ih na kockice. Prebacite ih u tiganj sa povrćem i nastavite da pržite, dodajući so i biber. Poklopite tiganj i ostavite da se krčka 10 minuta.
Iseckajte šunku na kockice. U činiji razbijte 4 jaja. Dodajte jajima mleko ili kefi, so i biber po ukusu pa izmešajte žičanom mutilicom. Dodajte brašno i nastavite da mešate. U međuvremenu, u povrće na šporetu ubacite iseckane šampinjone. U činiju sa jajima dodajte i parmezan i promešajte. U smesu ubacite seckanu šunku. Kalup za kolače premažite puterom pa pospite prezlama i obložite celu premazanu površinu.
U činiju sa jajima umešajte proprženo povrće i sve dobro izmešajte. Smesu rasporedite u kalup. Pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni 40 minuta. Izvadite da se prohladi, isecite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i musaku od plavog patlidžana bez mesa.
Pročitajte i kako se pravi pasta sa plavim patlidžanom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem