Sastojci:
- 300 g penne testenine
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 luk, seckani
- 1 patlidžan, isečen na kockice
- 400 g paradajza
- prstohvat šećera
- šaka listova bosiljka
- 200 g feta sira izmrvljenog
Recept za pastu sa plavim patlidžanom:
Kako biste napravili ovu pastu, skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Zagrejte ulje u tiganju, pa lagano pržite luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte patlidžan, pržite još 3 minuta, a zatim dodajte paradajz i šećer.
Pustite da provri, pržite 5 minuta, a zatim umešajte bosiljak i feta sir. Pomešajte sa penne testeninom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i 3 vrste sira.
Pročitajte kako se pravi hladna pasta salata sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa