Sastojci:

  • 300 g penne testenine
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, seckani
  • 1 patlidžan, isečen na kockice
  • 400 g paradajza
  • prstohvat šećera
  • šaka listova bosiljka
  • 200 g feta sira izmrvljenog

Recept za pastu sa plavim patlidžanom:

Kako biste napravili ovu pastu, skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Zagrejte ulje u tiganju, pa lagano pržite luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte patlidžan, pržite još 3 minuta, a zatim dodajte paradajz i šećer.

Pustite da provri, pržite 5 minuta, a zatim umešajte bosiljak i feta sir. Pomešajte sa penne testeninom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i 3 vrste sira.

Pročitajte kako se pravi hladna pasta salata sa povrćem

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom Izvor:  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa