Sastojci:

  • 300 g penne testenine
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk, seckani
  • 1 patlidžan, isečen na kockice
  • 400 g paradajza
  • prstohvat šećera
  • šaka listova bosiljka
  • 200 g feta sira izmrvljenog

Recept za pastu sa plavim patlidžanom:

Kako biste napravili ovu pastu, skuvajte testeninu prema uputstvima na pakovanju. Zagrejte ulje u tiganju, pa lagano pržite luk oko 5 minuta dok ne omekša. Dodajte patlidžan, pržite još 3 minuta, a zatim dodajte paradajz i šećer.

Pustite da provri, pržite 5 minuta, a zatim umešajte bosiljak i feta sir. Pomešajte sa penne testeninom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i zapečenu pastu sa mlevenim mesom i 3 vrste sira.

Pročitajte kako se pravi hladna pasta salata sa povrćem

BONUS VIDEO

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa