Sastojci:

  • 2 mala karfiola
  • 800 g testenine po izboru
  • 2 kašike putera
  • 3 kašike brašna
  • 600 ml mleka
  • 1 veza peršuna
  • malo seckanog vlašca
  • 1 kašičica putera za preliv
  • 8 kašika prezli
  • 280 g iseckanog kačkavalja

Pogledajte video:

Recept za zapečenu pastu sa karfiolom i sirom:

Za ovu pastu potrebno je da prvo operete karfiol, očistite ga i isečete na komadiće veličine zalogaja. Prokuvajte 2 litra vode, posolite, pa dodajte testeninu i skuvajte. Kada se skuva izvadite testeninu, procedite, ali sačuvajte vodu od kuvanja. Odvojite 300 ml vode od kuvanja i stavite na stranu. U preostaloj vodi kuvajte karfiol oko 7 minuta, dok ne omekša.

Zagrejte rernu na 200 °C. U šerpi istopite puter. Pospite brašno preko putera i dobro promešajte, pa dodajte malo mleko. Umutite i ponovo dodajte malo mleka. Ponavljajte dok se ne potroši sve mleko, a zatim dodajte vodu od kuvanja testenine koju ste ranije odvojili.

Isecite peršun i vlašac, pa pomešajte karfiol, testeninu i so, dodajte začinsko bilje, pa sve stavite u tepsiju. Pomešajte prezle sa puterom, pa dodajte sir i time pospite pastu. Pecite oko 15 minuta. Uživajte! Možda ćete poželeti da napravite i hladnu pasta salatu sa povrćem.

Pročitajte kako se pravi zapečena pasta sa mlevenim mesom i 3 vrste sira

BONUS VIDEO

Instagram/dinner_at_hols  Recept za zapečenu pastu sa mlevenim mesom i sirom

StvarUkusa