Sastojci:
- 65 ml pilećeg bujona
- 40 ml soja sosa
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 3 kašike meda
- 2 kašike kukuruznog skroba
- 1 kašika sitno rendanog i oljuštenog đumbira
- 2 kašičice susamovog ulja
- 1 kašika ulja
- 1,5 kg pilećeg belog mesa bez kostiju i kože, isečenog na komade
- 2 srednje glavice brokolija, isečene na cvetove veličine zalogaja
- Kuvani smeđi ili beli pirinač i pržene semenke susama, za serviranje
Recept za prženo pileće belo meso sa brokolijem:
Za belo meso sa brokolijem, prvo u posudi mutite bujon, soja sos, beli luk, med, kukuruzni skrob, đumbir i susamovo ulje, dok se kukuruzni skrob ne rastvori. U velikom tiganju na jakoj vatri zagrejte ulje. Pržite piletinu 1 do 2 minuta. Nastavite da pržite povremeno mešajući, dok ne porumeni sa svih strana, još oko 5 minuta. Prebacite na tanjir.
U istom tiganju na niskoj vatri ubacite brokoli i mešavinu bujona. Pokrijte tiganj i ostavite da se brokoli pari dok ne omekša, 2 do 3 minuta. Otklopite tiganj i vratite piletinu i sve nakupljene sokove. Pržite mešajući, dok se sos ne zgusne, a piletina i brokoli dobro oblože, još 1 do 2 minuta.
Podelite pirinač na tanjire ili činije. Prelijte susamovim uljem i pospite semenkama susama. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso sa pikantnim prelivom.
Pročitajte kako da napravite pileće belo meso sa čeri paradajzom i mocarelom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem