Sastojci:

  • 65 ml pilećeg bujona
  • 40 ml soja sosa
  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 3 kašike meda
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1 kašika sitno rendanog i oljuštenog đumbira
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 1 kašika ulja
  • 1,5 kg pilećeg belog mesa bez kostiju i kože, isečenog na komade
  • 2 srednje glavice brokolija, isečene na cvetove veličine zalogaja
  • Kuvani smeđi ili beli pirinač i pržene semenke susama, za serviranje

Recept za prženo pileće belo meso sa brokolijem:

Za belo meso sa brokolijem, prvo u posudi mutite bujon, soja sos, beli luk, med, kukuruzni skrob, đumbir i susamovo ulje, dok se kukuruzni skrob ne rastvori. U velikom tiganju na jakoj vatri zagrejte ulje. Pržite piletinu 1 do 2 minuta. Nastavite da pržite povremeno mešajući, dok ne porumeni sa svih strana, još oko 5 minuta. Prebacite na tanjir.

U istom tiganju na niskoj vatri ubacite brokoli i mešavinu bujona. Pokrijte tiganj i ostavite da se brokoli pari dok ne omekša, 2 do 3 minuta. Otklopite tiganj i vratite piletinu i sve nakupljene sokove. Pržite mešajući, dok se sos ne zgusne, a piletina i brokoli dobro oblože, još 1 do 2 minuta.

Podelite pirinač na tanjire ili činije. Prelijte susamovim uljem i pospite semenkama susama. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pileće belo meso sa pikantnim prelivom.

Pročitajte kako da napravite pileće belo meso sa čeri paradajzom i mocarelom

BONUS VIDEO

Instagram/thatgirlcancook Piletina punjena spanaćem i krem sirom

StvarUkusa