Sastojci:
- 500 g tankih pilećih filea
- 100 g slanine
- 100 g kačakvalja isečenog na štapiće
- 60 ml belog vina
- 60 ml vrele vode
- 1 komad putera
- sveža žalfija
- so i biber po ukusu
- brašno po ukusu
Pogledajte video kako se prave pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem:
Recept za pileće rolnice punjene slaninom i kačkavaljem:
Za piletinu rolanu sa slaninom i kačkavaljem, počnite tako što ćete posoliti i pobiberiti pileće filee koji moraju biti što tanji, tako da nećete imati poteškoća da ih zatvorite u rolnu, čak i bez čačkalice. Preko svakog filea stavite po komad slanine, dva štapića kačkavalja i uvijte svaki file u rolnu.
Svaku rolnu uvaljajte u brašno, a zatim propržite na srednjoj vatri u tiganju na puteru i sa žalfijom, sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Sipajte belo vino, ostavite da ispari, začinite solju i biberom, zalijte vrelom vodom, poklopite i nastavite da dinstate na veoma laganoj vatri oko 20 minuta, proveravajući da ne izgore. Servirajte vruće i uživajte. Ukoliko volite piletinu možda ćete želeti da napravite i piletinu sa paradajzom i feta sirom u sosu od pavlake.
Pročitajte kako se prave lagane pileće ćufte gotove za sat vremena
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem