Preskočite narudžbinu za poneti i napravite sami kinesku piletinu medu, belom luku i soja sosu. Ne morate da trošite novac na dostavu, a imaćete egzotično jelo u tanjiru. Ukoliko volite piletinu, možda ćete želeti da napravite i pileću obrok salatu sa majonezom, celerom i peršunom. Evo i kako se pravi piletina na kineski način!

Sastojci:

  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 30 ml sojasosa
  • 2 kašike vode
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 450 g pilećeg filea, isečenog na komadiće
  • 2 srednje slatke crvene paprike, isečene na komadiće
  • 3 čena belog luka, sitno naseckana
  • 4 mladaluka, tanko naseckana
  • 1 kašika susama
  • kuvani pirinač

Recept za piletinu na kineski način, prženu u medu, belom luku i soja sosu:

U maloj činiji umutite kukuruzni skorb, soja sos, vodu i med, dok se ne sjedine. U velikom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Ubacite piletinu; dinstajte i mešajte, 4-5 minuta. Sklonite iz tiganja na tanjir.

U istom tiganju zagrejte preostalu kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Ubacite crvene paprike i pržite ih i mešajte dok ne omekšaju, 2-4 minuta. Dodajte beli luk, pržite i mešajte još 1 minut.

Umutite mešavinu kukuruznog skroba u tiganj. Pustite da proključa i kuvajte i mešajte dok se ne zgusne, 1-2 minuta. Umešajte piletinu. Pospite mladim lukom i susamom. Servirajte sa pirinčem i indijskim orahom po želji.

Pročitajte i kako se prave savršeno ukusna krilca prelivena umakom od sirćeta

BONUS VIDEO

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

StvarUkusa/L.S.