Zamenite belo meso karabatakom, jer ne samo da će vam uspeti iz prve, nego ne može da se osuši i biće ukusnije. Ako ga budete spremali na ovaj način dobićete najsočnije meso koje se lepi za prste. Ostavite da odstoji u marinadi nekih pola sata. Posle ga ispecite u rerni i to je sva nauka. Karabatak je ukusan i kao prilog ne morate da služite ništa sem parčeta hleba. 

  • Sastojci:
  • 8-10 karabataka
  • 100 ml soja sosa 
  • 50 g meda 
  • 20 ml ulja 
  • 1 kašika senfa 
  • 2 kašike dižon senfa
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašičica karija 
  • Za sos: 
  • 15 ml soja sosa 
  • 10 g meda 
  • 40 g kečapa 
  • 1 čen belog luka 
  • 15 ml ulja 

Priprema:
Pomešajte soja sos, med, ulje, senf, mleveni beli luk i kari. Dobro promešajte. Karabatak stavite u posudu i prelijte marinadom, pa dobro rukama sjedinite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da odstoji nekih pola sata. Poređajte karabatak u vatrostalnu posudu obloženu pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45-50 minuta. Dok se meso peče pomešajte soja sos, med, kečap, ulje i mleveni beli luk. Premažite pečeno meso. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE