Ukoliko ste ljubitelj piletine, ali i začina, odnosno pikantno začinjene hrane, sigurno će vam se dopasti ovaj recept. Sočna piletina u sosu od belog luka i meda lako se pravi, a što je najbolje od svega peče se u rerni bez ulja, što je čini zdravijom od klasične pohovane piletine.
Idealna je za ručak ili večeru, a možete da je poslužite uz prilog po želji ili uz svežu sezonsku salatu po izboru.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 2 jajeta
- 200 g prezli
- 60 ml meda
- 60 ml soja sosa
- 3 čena belog luka
- 80 g susama
- 1 kašičica tucane paprike
- so, biber
Priprema:
Jaja razmutite u tanjiru. Piletinu iseckajte na kockice, posolite i pobiberite, dodajte tucanu papriku, pa stavite u tanjir sa jajima. Nakon toga prebacite u tanjir sa prezlama, mešajte da se svaki komadić obloži, pa slažite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobije lepu rumenu koricu. Dok se piletina peče pripremite preliv. Beli luk propržite na malo ulja, a zatim dodajte soja sos i med, pa sve dobro sjedinite i na laganoj vatri krčajte 3-4 minuta dok ne prokuva. Kada je piletina pečena prelijte je sosom, pospite susamom i služite dok je još topla.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa