Ukoliko ste ljubitelj piletine, ali i začina, odnosno pikantno začinjene hrane, sigurno će vam se dopasti ovaj recept. Sočna piletina u sosu od belog luka i meda lako se pravi, a što je najbolje od svega peče se u rerni bez ulja, što je čini zdravijom od klasične pohovane piletine.
Idealna je za ručak ili večeru, a možete da je poslužite uz prilog po želji ili uz svežu sezonsku salatu po izboru.
Sastojci:
- 400 g pilećeg filea
- 2 jajeta
- 200 g prezli
- 60 ml meda
- 60 ml soja sosa
- 3 čena belog luka
- 80 g susama
- 1 kašičica tucane paprike
- so, biber
Priprema:
Jaja razmutite u tanjiru. Piletinu iseckajte na kockice, posolite i pobiberite, dodajte tucanu papriku, pa stavite u tanjir sa jajima. Nakon toga prebacite u tanjir sa prezlama, mešajte da se svaki komadić obloži, pa slažite u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta, dok ne dobije lepu rumenu koricu. Dok se piletina peče pripremite preliv. Beli luk propržite na malo ulja, a zatim dodajte soja sos i med, pa sve dobro sjedinite i na laganoj vatri krčajte 3-4 minuta dok ne prokuva. Kada je piletina pečena prelijte je sosom, pospite susamom i služite dok je još topla.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem