Sočno belo meso u kremastom sosu od peršuna je odličan predlog za ručak. Profesionlani kuvar podelio je recept kako da napravite odlično jelo bez puno utrošenog vremena. Često je na meniju u restoranima, a namirnice uopšte nisu skupe. Bujon i pavlaka za kuvanje čine meso mekanim i sočnim. 

Sastojci:

  • 3 pileća filea
  • 2 kašike putera
  • 1 srednji luk
  • 1 čen belog luka
  • 150 ml bujona od povrća
  • 200 g pavlake za kuvanje 
  • seckani peršun
  • muškatni oraščić

Priprema:
Belo meso isecite uzduž i popreko, treba da dobijete oblik kvadrata, ali ne do kraja. Zatim posolite i pobiberite, pa propržite na puteru dok ne dobiju zlatno braon boju. Izvadite meso, pa u tiganju propržite sitno seckan crni i beli luk. Sipajte bujon i dodajte seckani peršun. Posolite, pobiberite i pospite muskatnim oraščićem. Promšajte, pa sipajte i pavlaku za kuvanje. Posle 2-3 minuta vratite meso i krčkajte još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE