Belo meso spada u najzdravije i najukusnije i zato je izuzetno popularno širom sveta. Od njega možete da napravite najrazličitija jela, samo vodite računa jer ako se ne pripremi pravilno može da izgubi sočnost i da bude baš suvo. Isprobajte recept za složenac od belog mesa i tikvica koji je toliko dobar da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu. 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 20 ml ulja 
  • 1 tikvica 
  • 150 g kisele pavlake 
  • 3 jajeta 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 1 paradajz 

Priprema:

Meso isecite na kockice, a zatim sipajte ulje, so, biber i slatku papriku. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira 20 minuta. Jaja umutite sa pavlakom, pa dodajte rendnanu tikvicu i sjedinite. U meso sipajte dobijenu smesu sa jajima i rendani sir (150 g) i dobro sve sjedinite. Sipajte dobijenu smesu u vatrostalnu posudu i pospite preostalim rendanim sirom (150 g). Poređajte paradajz isečen na kriške i pecite na 180°C oko 25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE