Belo meso spada u najzdravije i najukusnije i zato je izuzetno popularno širom sveta. Od njega možete da napravite najrazličitija jela, samo vodite računa jer ako se ne pripremi pravilno može da izgubi sočnost i da bude baš suvo. Isprobajte recept za složenac od belog mesa i tikvica koji je toliko dobar da nećete moći da se zaustavite na jednom parčetu.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 20 ml ulja
- 1 tikvica
- 150 g kisele pavlake
- 3 jajeta
- 300 g tvrdog sira
- 1 paradajz
Priprema:
Meso isecite na kockice, a zatim sipajte ulje, so, biber i slatku papriku. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se marinira 20 minuta. Jaja umutite sa pavlakom, pa dodajte rendnanu tikvicu i sjedinite. U meso sipajte dobijenu smesu sa jajima i rendani sir (150 g) i dobro sve sjedinite. Sipajte dobijenu smesu u vatrostalnu posudu i pospite preostalim rendanim sirom (150 g). Poređajte paradajz isečen na kriške i pecite na 180°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem