Tikvice su oduvek omiljene, ali postaju i sve popularnije jer se baš lako pripremaju. Svako ima neki svoj neobičan recept za pripremu ovog jednostavnog, a ukusnog povrća. Postoji milion načina na koje možete da spremate tikvice, a jedan od najukusnijih je svakako ovaj za šuplje tikvice punjene šunkom i pavlakom. 

Sastojci:

  • 250 g tikvica 
  • 100 g šunke 
  • 70 g čeri paradajza
  • 2 čena belog luka 
  • 1 mladi luk
  • malo peršuna 
  • 3 jajeta 
  • 50 g parmezana
  • 50 g kisele pavlake

Priprema:

Tikvice isecite na debele kolutove, a zatim izvadite sredinu. Treba da ostane samo kolut od kore, ali malo deblji. U posudi pomešajte sitno seckanu šunku, pa posolite i pobiberite. Dodajte sitno seckani paradajz, mleveni čen belog luka, seckani mladi luk i peršun, kao i jaja, parmezan i pavlaku. Sve dobro sjedinite. Kolutove od tikvica stavite u tiganj u kojem ste zagrejali ulje, pa u unutrašnjost koluta sipajte kašiku smese. Pržite s obe strane po nekih 4 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE