Obrok salate su nezaobilazne leti, jer se brzo pripremaju, a ukus je fantastičan. Postoji milion recepata, a najpopularnija je cezar salata. Predlažemo da isprobate i ovu pileću salatu u koju se dodaju kuvana jaja, paradajz i sir. Ne samo da će vas zasititi, već će izgledom oduševiti svakoga. Može da se služi i kao dekorativno predjelo na slavama i kada su praznici.
Sastojci:
- 300 g pilećeg filea
- 2 paradajza
- 2 jajeta
- 100 g tvrdog sira
- 100 g majoneza
- mladi luk
Priprema:
Piletinu i jaja skuvajte, pa sitno iseckajte. Mladi luk i paradajz takođe iseckajte, ali paradajz prethodno odvojite od sredine. Sir izrendajte, a majonez sipajte u kesu za zamrzivač kojoj se odeskli vrh. Činiju za salatu obložite providnom folijom, pa stavite sir. Majonez istisnite iz kese, pa poređajte paradajz i mladi luk preko. Opet istisnite majonez, pa red belog mesa, zatim opet majonez, pa jaja. Ponovite sve slojeve ispočetka. Znači preko jaja ide sir, majonez, luk i paradajz, majonez, belo meso, majonez i jaja. Ohladite, pa pomoću tanjira okrenite i poslužite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem