Pred vama je jednostavan recept napravljen od sastojaka koje svako ima kod kuće. Neverovatan ručak sa mlevenim mesom i krompirom u kojem ćete uživati! Tako sočne i ukusne ćufte da kada ih jednom napravite, pravićete ih skoro svakog dana. 

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 5 krompira
  • 400 g paradajz pirea
  • 150 g kačkavalja
  • 1 crni luk
  • 2 jajeta
  • 50 g prezli
  • 30 g maslaca
  • so, peršun, biber, beli luk u prahu, origano, crvena paprika

Priprema:

Krompir oljuštite i isecite na kockice pa kuvajte u slanoj vodi 20 minuta na umerenoj vatri. Zatim napravite pire tako što ćete ga izgnječiti zajedno sa puterom. Začinite biberom i origanom. Začinite paradajz pire origanom i crnim biberom takođe. Mleveno meso začinite solju, biberom, crvenom paprikom i peršunom, dodajte sitno seckani luk, jaja i prezle. Dobro izgnječite i stavite mleveno meso u frižider na 1 sat.

Na dno tepsije stavite 1/3 paradajz pirea, na njega stavite pire krompir, ravnomerno rasporedite, pa dodajte još 1/3 paradajz pirea. Oblikujte ćufte i poređajte ih u pleh. Svaku ćuftu pospite preostalim paradajz pireom.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 20 minuta. Izvadite iz rerne, pospite svaku ćuftu rendanim sirom i pecite 15 minuta na 200°C.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE