Pred vama je jednostavan recept napravljen od sastojaka koje svako ima kod kuće. Neverovatan ručak sa mlevenim mesom i krompirom u kojem ćete uživati! Tako sočne i ukusne ćufte da kada ih jednom napravite, pravićete ih skoro svakog dana.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 5 krompira
- 400 g paradajz pirea
- 150 g kačkavalja
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 50 g prezli
- 30 g maslaca
- so, peršun, biber, beli luk u prahu, origano, crvena paprika
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na kockice pa kuvajte u slanoj vodi 20 minuta na umerenoj vatri. Zatim napravite pire tako što ćete ga izgnječiti zajedno sa puterom. Začinite biberom i origanom. Začinite paradajz pire origanom i crnim biberom takođe. Mleveno meso začinite solju, biberom, crvenom paprikom i peršunom, dodajte sitno seckani luk, jaja i prezle. Dobro izgnječite i stavite mleveno meso u frižider na 1 sat.
Na dno tepsije stavite 1/3 paradajz pirea, na njega stavite pire krompir, ravnomerno rasporedite, pa dodajte još 1/3 paradajz pirea. Oblikujte ćufte i poređajte ih u pleh. Svaku ćuftu pospite preostalim paradajz pireom.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 20 minuta. Izvadite iz rerne, pospite svaku ćuftu rendanim sirom i pecite 15 minuta na 200°C.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus