Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom jedno su od klasičnih srpskih jela koje najviše vole najmlađi. Omiljene kuglice od mlevenog mesa sada možete podići na viši nivo i napraviti ih sa kuvanim jajima u sosu od paradajza, paprike. Recept je u nastavku.
Sastojci:
- 1 kg mešanog mlevenog mesa
- 2 sveža jajeta + 7 kuvanih
- 70 g prezli
- 3 crna luka
- 2 paprike
- 6 paradajza
- kiseli krastavčići
- biber, so, crvena paprika, kumin, majčina dušica, peršun, origano
Priprema:
Mleveno meso začinite kuhinjskom solju, crnim biberom, crvenom paprikom, kimom i majčinom dušicom. Dodajte 2 jaja, 1 sitno seckani crni luk i prezle. Dobro promešajte i ostavite u frižideru 1 sat.
Skuvajte 7 jaja. Pripremite sos tako što ćete luk i papriku dinstati par minuta. Narendajte paradajz i dodajte ih u luk i paprike. Začinite biberom, origanom i crvenom paprikom. Kuvajte 2 minuta na umerenoj vatri. Sos sipamo u pleh i na njega ređamo ćufte, oblikujući ih tako da u sredinu stavimo 1 kuvano jaje i 2 kisela krastavca.
Nakon što poređate sve ćufte, premažite ih maslinovim uljem i pospite crvenom paprikom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus