Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom jedno su od klasičnih srpskih jela koje najviše vole najmlađi. Omiljene kuglice od mlevenog mesa sada možete podići na viši nivo i napraviti ih sa kuvanim jajima u sosu od paradajza, paprike. Recept je u nastavku.

Sastojci:

  • 1 kg mešanog mlevenog mesa
  • 2 sveža jajeta + 7 kuvanih
  • 70 g prezli
  • 3 crna luka
  • 2 paprike
  • 6 paradajza
  • kiseli krastavčići
  • biber, so, crvena paprika, kumin, majčina dušica, peršun, origano

Priprema:

Mleveno meso začinite kuhinjskom solju, crnim biberom, crvenom paprikom, kimom i majčinom dušicom. Dodajte 2 jaja, 1 sitno seckani crni luk i prezle. Dobro promešajte i ostavite u frižideru 1 sat.

Skuvajte 7 jaja. Pripremite sos tako što ćete luk i papriku dinstati par minuta. Narendajte paradajz i dodajte ih u luk i paprike. Začinite biberom, origanom i crvenom paprikom. Kuvajte 2 minuta na umerenoj vatri. Sos sipamo u pleh i na njega ređamo ćufte, oblikujući ih tako da u sredinu stavimo 1 kuvano jaje i 2 kisela krastavca.

Nakon što poređate sve ćufte, premažite ih maslinovim uljem i pospite crvenom paprikom. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE