Belo meso je često izbor domaćica za ručak ili večeru jer se najbrže termički obradi. Ponekad, čak i kad pržimo piletinu u sosu ona ostane suva. Da se to ne bi dešavalo, potrebno je meso zaseći na oblik dijamanta. Tako će upiti sve potrebne sokove i biti mekana i sočna.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- so, biber
- brašno
Za sos:
- 30 g maslaca
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika meda
- 1-2 čena belog luka
- malo korice limuna
- peršun
Priprema:
Napravite rezove na pilećem fileu u obliku dijamanata. Piletinu malo posolite i pobiberite. Pileći file uvaljajte u brašno, pa ga pržite na jakoj vatri 2-3 minuta sa svake strane. Smanjite vatru, dodajte puter, med, soja sos, mleveni beli luk, limunov sok i limunovu koricu. Promešajte. Dinstajte pileći file ispod poklopca 2-3 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Vreme kuvanja podesite u zavisnosti od veličine pilećeg filea i njegove spremnosti, ali pileći file nemojte prepeći jer će u suprotnom meso biti suvo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus