Belo meso je često izbor domaćica za ručak ili večeru jer se najbrže termički obradi. Ponekad, čak i kad pržimo piletinu u sosu ona ostane suva. Da se to ne bi dešavalo, potrebno je meso zaseći na oblik dijamanta. Tako će upiti sve potrebne sokove i biti mekana i sočna.

Sastojci:

  • 2 pileća filea
  • so, biber
  • brašno

Za sos:

  • 30 g maslaca
  • 2 kašike soja sosa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašika meda
  • 1-2 čena belog luka
  • malo korice limuna
  • peršun

Priprema:

Napravite rezove na pilećem fileu u obliku dijamanata. Piletinu malo posolite i pobiberite. Pileći file uvaljajte u brašno, pa ga pržite na jakoj vatri 2-3 minuta sa svake strane. Smanjite vatru, dodajte puter, med, soja sos, mleveni beli luk, limunov sok i limunovu koricu. Promešajte. Dinstajte pileći file ispod poklopca 2-3 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Vreme kuvanja podesite u zavisnosti od veličine pilećeg filea i njegove spremnosti, ali pileći file nemojte prepeći jer će u suprotnom meso biti suvo.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE