Belo meso je često izbor domaćica za ručak ili večeru jer se najbrže termički obradi. Ponekad, čak i kad pržimo piletinu u sosu ona ostane suva. Da se to ne bi dešavalo, potrebno je meso zaseći na oblik dijamanta. Tako će upiti sve potrebne sokove i biti mekana i sočna.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- so, biber
- brašno
Za sos:
- 30 g maslaca
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika meda
- 1-2 čena belog luka
- malo korice limuna
- peršun
Priprema:
Napravite rezove na pilećem fileu u obliku dijamanata. Piletinu malo posolite i pobiberite. Pileći file uvaljajte u brašno, pa ga pržite na jakoj vatri 2-3 minuta sa svake strane. Smanjite vatru, dodajte puter, med, soja sos, mleveni beli luk, limunov sok i limunovu koricu. Promešajte. Dinstajte pileći file ispod poklopca 2-3 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Vreme kuvanja podesite u zavisnosti od veličine pilećeg filea i njegove spremnosti, ali pileći file nemojte prepeći jer će u suprotnom meso biti suvo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem