Belo meso je često izbor domaćica za ručak ili večeru jer se najbrže termički obradi. Ponekad, čak i kad pržimo piletinu u sosu ona ostane suva. Da se to ne bi dešavalo, potrebno je meso zaseći na oblik dijamanta. Tako će upiti sve potrebne sokove i biti mekana i sočna.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- so, biber
- brašno
Za sos:
- 30 g maslaca
- 2 kašike soja sosa
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika meda
- 1-2 čena belog luka
- malo korice limuna
- peršun
Priprema:
Napravite rezove na pilećem fileu u obliku dijamanata. Piletinu malo posolite i pobiberite. Pileći file uvaljajte u brašno, pa ga pržite na jakoj vatri 2-3 minuta sa svake strane. Smanjite vatru, dodajte puter, med, soja sos, mleveni beli luk, limunov sok i limunovu koricu. Promešajte. Dinstajte pileći file ispod poklopca 2-3 minuta sa svake strane na laganoj vatri. Vreme kuvanja podesite u zavisnosti od veličine pilećeg filea i njegove spremnosti, ali pileći file nemojte prepeći jer će u suprotnom meso biti suvo.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Patlidžan sa belim lukom po španskom receptu
Kako da napravite osvežavajući krem od jagoda
Salata od svežih krastavaca sa krem sirom
Lagani rižoto sa zelenim povrćem
Sočivo sa tikvicama za 30 minuta