Kupus ne košta puno, a ukusan je. Ako mu dodate belo meso, paradajz i sir i sve to ispečete u rerni napravićete predivan ručak koji će u trenu nestati sa stola. Sastojci nisu skupi, a ni priprema nije komplikovana. Oduševite ukućane zanimljivim jelom od namirnica koje svi vole, a ovakva kombinacija je dobitna. 

Sastojci:

  • 1/2 kupusa
  • 3 pileća filea
  • 2 jajeta
  • slatka paprika, sušeni peršun
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 1 paradajz
  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • 150 g tvrdog sira

Priprema:

Kupus isecite na deblje kolutove, pa ga poređajte u nauljenu vatrostalnu posudu. U posudi pomešajte umućena jaja sa maslinovim uljem, sitno seckanim belim lukom, slatkom paprikom i peršunom. Posolite i pobiberite, pa dodajte meso isečeno na kockice. Dobro promešajte. Poređajte preko kupusa koje ste još malo nauljili. Isecite luk na kolutove i poređajte preko mesa, a preko luka stavite i paradajz isečen na kolutove. Pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta. Izvadite jelo, skinite foliju, sipajte paradajz sos i pospite sušenim peršunom i rendanim sirom. Vratite da se peče još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE