Lazanje se jedu širom sveta i jedan su od sinonima za italijansku kuhinju. Obično se prave od kora za lazanje, mešanog mlevenog mesa, pasiranog paradajza, začina i bešamela. Ali postoje različite varijacije ovog specijaliteta.
Jedna od varijacija je upravo ova u nastavku sa pilećim mesom i hlebom umesto klasičnih kora za lazanje.
Sastojci:
Za pileći sos:
- 500 g piletine (iseckane na male kockice)
- 3-4 kašika ulja
- 1 kašika paste od rendanog belog luka od đumbira
- 1/2 šolje luka (sitno iseckanog)
- 1/2 šolje paprike (sitno seckane)
- 1/2 šolje kukuruza
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice crvene paprike
- malo bibera
- 1/2 šolje paradajz soka
Za bešamel sos:
- 3 kašike maslaca
- 1 kašika ulja
- 3 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- so, biber
Još:
- kriške tost hleba
- kačkavalj
- masline
- ljute papričice
Kako se pravi sos od piletine
U tiganju ugrejte ulje i dodajte pastu od belog luka od đumbira. Dodajte piletinu i dinstajte dok piletina ne promeni boju. Dodajte luk, paprike i kukuruz. Krčkajte par minuta. Dodajte začine i paradajz sos. Pokrijte i dinstajte na laganoj vatri 2-3 minuta.
Kako se pravi bešamel
U šerpi otopite puter i ulje. Potom dodajte brašno. Propržiti malo i dodavati postepeno mleko na laganoj vatri neprestano mešajući. Kada se zgusne začiniti solju i biberom.
Kako se ređaju lazanje
U vatrostalnu posudu na dno stavite hleb (ali uklonite koricu), beli sos i sos od piletine. Tako naređajte 3 sloja, a završite bešamelom. Prelijte kačkavaljem, papričicama i maslinama. Peći na 180 stepeni dok vrh ne postane zlatan.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem