Krompir je jedna od namirnica koju kako god da spremite bude ukusna, bilo da pravite pomfrit, salatu, pire..., a sada vam predlažemo da isprobate i ovaj ukusan recept za krompir zapečen sa slaninom koji se preliva predivnim i kremastim sosom od pavlake, a pileći bujon ovo jelo čini mekanim i sočnim.
Bez previše muke dobićete ručak za čisti desetku.
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 300 ml pavlake za kuvanje
- 250 g kačkavalja
- 150 ml pilećeg bujona
- 100 g slanine
- 2 čena belog luka
- so, biber
Priprema:
Slaninu iseckajte na kockice, pa je kratko propržite u tiganju. Kada pusti masnoću izvadite je, pa u tiganj ubacite sitno naseckan beli luk. Kada postane rumen, lagano ulijte bujon, a zatim i pavlaku. Dodajte začine, pa sve kuvajte oko 5 minuta dok se malo ne zgusne. Krompir oljuštite i isecite na na tanje kriške. U vatrostalnu činiju na dno poređajte jedan deo krompira, potom ga zalijte pripremljenim sosom, poređajte slaninicu, i odozgo pospite narendanim kačkavaljem. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. Pecite u rerni zagrejanon na 220 stepeni oko 45-50 minuta, dok krompir skoz ne omekša, a pre služenja ga po želji pospite sitno seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus