Krompir je jedna od namirnica koju kako god da spremite bude ukusna, bilo da pravite pomfrit, salatu, pire..., a sada vam predlažemo da isprobate i ovaj ukusan recept za krompir zapečen sa slaninom koji se preliva predivnim i kremastim sosom od pavlake, a pileći bujon ovo jelo čini mekanim i sočnim. 

Bez previše muke dobićete ručak za čisti desetku.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 300 ml pavlake za kuvanje
  • 250 g kačkavalja
  • 150 ml pilećeg bujona
  • 100 g slanine
  • 2 čena belog luka
  • so, biber

Priprema:

Slaninu iseckajte na kockice, pa je kratko propržite u tiganju. Kada pusti masnoću izvadite je, pa u tiganj ubacite sitno naseckan beli luk. Kada postane rumen, lagano ulijte bujon, a zatim i pavlaku. Dodajte začine, pa sve kuvajte oko 5 minuta dok se malo ne zgusne. Krompir oljuštite i isecite na na tanje kriške. U vatrostalnu činiju na dno poređajte jedan deo krompira, potom ga zalijte pripremljenim sosom, poređajte slaninicu, i odozgo pospite narendanim kačkavaljem. Postupak ponavljate dok ne utrošite sav materijal. Pecite u rerni zagrejanon na 220 stepeni oko 45-50 minuta, dok krompir skoz ne omekša, a pre služenja ga po želji pospite sitno seckanim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE