Pomfrit je idealan prilog uz hamburgere ili neko drugo meso sa roštilja. Međutim, mnogi ga jedu i kao glavno jelo, uz neku salatu.
Ipak, zbog načina pripreme koji iziskuje prženje u velikim količinama ulja, pomfrit spada u hranu koja uopšte nije najzdraviji izbor. Krompir je sam po sebi jako dobar izvor B vitamina, ali jednom kada se uroni u vruće ulje, ova niskokalorična namirnica se pretvara u kaloričnu bombu, koja podiže loš holesterol.
Na sreću mnogih, moguće je pripremiti ga i bez ulja, a da ukus bude podjednako dobar zahvaljujući jednom sastojku.
Tajna je u belancetu
Pored krompira, za ovu zdraviju varijantu pomfrita biće vam potrebno belance i začinsko bilje po ukusu. Za početak ogulite krompir i isecite ga tako da dobijete oblik pomfrita. Potom ga uvaljajte u umućeno belance u koje ste prethodno dodali začine po želji.
Ređajte pomfrit u pleh koji ste obložili papirom za pečenje, i pecite ga u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Vreme pečenja zavisiće od jačine rerne. Zahvaljujući "omotaču" od belanca dobiće dobro poznatu hrskavu koricu, a iznutra će ostati savršeno mekan.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus