Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UBACITE ŠIBICU U VODU U KOJOJ KUVATE JAJA: Ovu tajnu ne znaju sve domaćice, a čini čuda

Pomoću ovog trika skuvaćete jaja bez pucanja.

 Kako da jaja ne pucaju Izvor: Shutterstock

Retko ko ne ume da skuva jaje, jer je to najednostavnije. Viršle ili jaja se samo ubace u vodu i pričeka se par minuta i jelo je gotovo. Ali, tokom kuvanja dešava se da jaja puknu. Kada se to desi, protein iscuri i vi nećete više imati tako ukusan obrok.

Možda će vas zanimati

Ali, ne znaju svi za trik koji će im pomoći da savrešno skuvaju jaja. Svi znaju za one "cake" kao što je dodavanje soli ili sirćeta u vodu, kako bi ljuska ostala netaknuta. Sada dodajte šibicu ili čačkalicu.

Ovo vam možda deluje čudno, ali šibice ili čačkalice sprečavaju protein da iscuri, čak i u slučaju male pukotine u ljusci. Za ovo nema objašnjenja, ali mnogi profesionalni kuvari su primetili da ovaj metod uvek funkcioniše. Nemojte koristit previše šibica, dovoljno je da ubacite 3-5 komada u vrelu vodu. Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li su oštećena.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Možda će vas zanimati

Komentari 4

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Anna

Pa otkinite glavicu od sibice, skinite otrovan fosfor. O drvcetu se radi, Boze

Milos

Sibica je otrovna,treba svi da se potrujemo ! Uźas .

Karolina

@Milos Pise da mogu i cackalice.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti