Krompir spada u povrće od kojeg možete da pravite priloge, glavna jela, salate, testa... Ne košta puno, ima ga tokom cele godine i jako je ukusan. Ne postoji osoba koja ne voli bar jedno jelo spremljeno sa krompirom, a ono što se najčešće služi kao prilog jeste pire krompir. Iako je vrlo jednostavan za pripremu, ne ume svako da ga napravi savršeno. Mi smo sa vama podelili 3 saveta koji će vam pomoći da pire krompir uvek ispadne savršeno.

Temperatura vode

Kada spremate pire krompir bitno je i kako ga kuvate. Nikada nemojte da stavljate krompir u ključalu vodu, nego u hladnu jer će se samo na taj način ravnomerno skuvati.

Hladno mleko

Pored putera u pire se sipa i mleko. Ako želite da bude kremast i lepe boje, onda obavezno pre dodavanja u krompir mleko malo zagrejte. 

Ne koristite mikser

Mnoge domaćice danas koriste štapni ili običan mikser kako bi on ispao kremast, ali na taj način će postati gumen i neće biti ukusan. Bolje je da koristite proverenu metodu, a to je gnječilica.

Pročitajte i ovo: Posni pire krompir sa ovsenim mlekom

BONUS VIDEO: 

Jelo od pire i pečenog krompira Instagram/dontgobaconmyheart_

StvarUkusa/S.B.