Posni pire krompir sa ovsenim mlekom je vrlo ukusan i kremast, prilagodljiv je recept pa možete da ga napravite bez maslaca ili ulja. Možda ćete želeti da napravite i paštetu od kikirikija i krompira - savršen namaz za post na vodi. Posni pire krompir možete da spremate sa oljuštenim ili neoljuštenim krompirom. Evo kako da napravite posni pire krompir sa ovsenim mlekom!

Sastojci:

  • 1, 2 kg krompira, isečenog na kocke
  • 30 g biljnog putera
  • 100 ml nezaslađenog ovsenog mleka
  • so i biber, po ukusu

Recept za posni pire krompir sa ovsenim mlekom

13:01
Korak 1

Skuvajte krompir

Za posni pire krompir sa ovsenim mlekom u veliki lonac dodajte krompir i napunite lonac sa dovoljno vode da prekrije krompir. Pustite da provri, pokrijte iskosa, smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta.

13:04
Korak 2

Ispasirajte krompir

Krompir je gotov kada omekša. Uklonite sa vatre, pažljivo ocedite vodu. Odmah dodajte biljni puter, izgnječite u krompir gnječilicom.

13:04
Korak 3

Dodajte ovseno mleko

Sipajte ovseno mleko i nastavite da mešate dok ne postane mekano i kremasto. Začinite po ukusu solju i biberom. Uživajte u posnom pire krompiru sa ovsenim mlekom.

Pročitajte i da li znate kada se krompir dodaje u vodu - pre ili posle ključanja

BONUS VIDEO

Instagram/healthfitnessguide_ Posna salata sa povrćem

StvarUkusa/L.S.