Posni pire krompir sa ovsenim mlekom je vrlo ukusan i kremast, prilagodljiv je recept pa možete da ga napravite bez maslaca ili ulja. Možda ćete želeti da napravite i paštetu od kikirikija i krompira - savršen namaz za post na vodi. Posni pire krompir možete da spremate sa oljuštenim ili neoljuštenim krompirom. Evo kako da napravite posni pire krompir sa ovsenim mlekom!
Sastojci:
- 1, 2 kg krompira, isečenog na kocke
- 30 g biljnog putera
- 100 ml nezaslađenog ovsenog mleka
- so i biber, po ukusu
Recept za posni pire krompir sa ovsenim mlekom
Skuvajte krompir
Za posni pire krompir sa ovsenim mlekom u veliki lonac dodajte krompir i napunite lonac sa dovoljno vode da prekrije krompir. Pustite da provri, pokrijte iskosa, smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri 15-20 minuta.
Ispasirajte krompir
Krompir je gotov kada omekša. Uklonite sa vatre, pažljivo ocedite vodu. Odmah dodajte biljni puter, izgnječite u krompir gnječilicom.
Dodajte ovseno mleko
Sipajte ovseno mleko i nastavite da mešate dok ne postane mekano i kremasto. Začinite po ukusu solju i biberom. Uživajte u posnom pire krompiru sa ovsenim mlekom.
Pročitajte i da li znate kada se krompir dodaje u vodu - pre ili posle ključanja
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem
Tri vrste oblandi od jedne smese