Namazi su izuzetno popularni, a svi znaju kako je bolje da napravite domaću paštetu, nego da koristite kupovnu. Paštete možete da koristite kao namaz za hleb ili umak za neko povrće. Kako je Uskršnji post u toku, a znamo da nam tada fale dobre ideje za recepte, mi vam predlažemo da napravite posnu domaću paštetu sa kikirikijem i kromporom. Možete da je jedete i dok traje post na vodi.
Sastojci:
- 3 krompira
- 3 šargarepe
- 250 g pečenog kikirikija
- 1 kašičica senfa
Recept za posnu paštetu od kikirikija i krompira:
Skuvajte povrće
Krompir i šargarepu oljuštite. Isecite po želji i skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i izblendirajte.
Dodajte u povrće kikiriki
Kikiriki takođe izblendirajte, pa dodajte u povrće i sve lepo sjedinite. Ako je potrebno sve sastojke još jednom izblendirajte.
Dodajte ostale sastojke
Dodajte u paštetu začine po želji, kao i senf. Sve dobro sjedinite i služite.
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem