Namazi su izuzetno popularni, a svi znaju kako je bolje da napravite domaću paštetu, nego da koristite kupovnu. Paštete možete da koristite kao namaz za hleb ili umak za neko povrće. Kako je Uskršnji post u toku, a znamo da nam tada fale dobre ideje za recepte, mi vam predlažemo da napravite posnu domaću paštetu sa kikirikijem i kromporom. Možete da je jedete i dok traje post na vodi. 

Sastojci:

  • 3 krompira
  • 3 šargarepe
  • 250 g pečenog kikirikija
  • 1 kašičica senfa

Recept za posnu paštetu od kikirikija i krompira:

9:41
Korak 1

Skuvajte povrće

Krompir i šargarepu oljuštite. Isecite po želji i skuvajte u posoljenoj vodi. Procedite i izblendirajte.

9:41
Korak 2

Dodajte u povrće kikiriki

Kikiriki takođe izblendirajte, pa dodajte u povrće i sve lepo sjedinite. Ako je potrebno sve sastojke još jednom izblendirajte.

9:41
Korak 3

Dodajte ostale sastojke

Dodajte u paštetu začine po želji, kao i senf. Sve dobro sjedinite i služite.

BONUS VIDEO: 

Pašteta od belog luka tik-tok/timm

(StvarUkusa/S.B.)