Najlakše je napraviti kuvani krompir. Sve što treba da uradite jeste da ga oljuštite i stavite u vodu, pa kada omekša samo procedite. Ali, da li je kuvanje krompira toliko jednostavno? Mnoge domaćice krompir odmah stavljaju u šerpu, a pa tek onda prelivaju hladnom vodom i kuvaju. Ali, mnogo je bolje da dodate krompir u ključalu vodu. Pročitajte i kako da se krompir ne raspadne dok se kuva.
Da li znate zašto?
Ako krompir kuvate u hladnoj vodi izgubiće se većina hranljivih materija. Zato je bolje da to radite u ključaloj, a tako će i brže biti gotov. Takođe, nikada nemojte da solite odmah, nego sačekajte da krompir omekša.
Ukus kuvanom krompiru možete da poboljšate i tako što ćete u vodu da dodate i lovorov list ili čenove očišćenog belog luka.
Pročitajte i ovo: Zašto se dodaje beli luk u krompir koji se kuva?
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem