Krompir svi vole na koji god način da se spremi. Ali ako želite da ga skuvate tako da se ne raspande, a da ipak svaki komad bude mekan, onda umesto vode kuvajte u mleku. Rezulat će vas oduševiti, a možete da služite kuvan ili pire krompir. Ovako pripremljen krompir možete i da pečete kasnije ili da koristite za rusku salatu, samo ga obazno lepo procedite. 

Sastojci:

  • 800 g krompira 
  • 400 ml mleka 

Priprema:
Кrompir oljuštite, isecite na četvrtine, a ako je veliki, onda još manje. Zatim stavite u šerpu, dodajte vodu i kuvajte 10 minuta. U međuvremenu zagrejte mleko, pa posle 10 minuta ocedite krompir i prelijte ga mlekom. Odmah posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 20-25 minuta. Neophodno je kuvati poklopljeno na niskoj temperaturi, inače će mleko izgoreti ili iskipeti. Кrompir kuvan u mleku se neće raspasti, ali će u isto vreme svaka četvrtina biti mekana. Na kraju kuvanja možete da skinete poklopac da mleko malo ispari, a kada je sve spremno, dodajte puter, pustite da se kuva 5 minuta i poslužite, posuto sitno seckanim svežim začinskim biljem. Ili ispasirajte ako želite krompir pire. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE