Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA SKUVATE MEKAN KROMPIR KOJI SE NE RASPADA: Vodu zamenite jednim sastojkom - mnogi ne znaju, a dosta olakšava

Autor Sanja Belinić

Za mnoge salate i jela vam je potreban mekan krompir koji se ne raspada. Ako ga skuvate u mleku dobićete upravo takav.

 Kako se kuva mekan krompir koji se ne raspada Izvor: Shutterstock

Krompir svi vole na koji god način da se spremi. Ali ako želite da ga skuvate tako da se ne raspande, a da ipak svaki komad bude mekan, onda umesto vode kuvajte u mleku. Rezulat će vas oduševiti, a možete da služite kuvan ili pire krompir. Ovako pripremljen krompir možete i da pečete kasnije ili da koristite za rusku salatu, samo ga obazno lepo procedite. 

Sastojci:

  • 800 g krompira 
  • 400 ml mleka 

Možda će vas zanimati

Priprema:
Кrompir oljuštite, isecite na četvrtine, a ako je veliki, onda još manje. Zatim stavite u šerpu, dodajte vodu i kuvajte 10 minuta. U međuvremenu zagrejte mleko, pa posle 10 minuta ocedite krompir i prelijte ga mlekom. Odmah posolite, promešajte i kuvajte na laganoj vatri 20-25 minuta. Neophodno je kuvati poklopljeno na niskoj temperaturi, inače će mleko izgoreti ili iskipeti. Кrompir kuvan u mleku se neće raspasti, ali će u isto vreme svaka četvrtina biti mekana. Na kraju kuvanja možete da skinete poklopac da mleko malo ispari, a kada je sve spremno, dodajte puter, pustite da se kuva 5 minuta i poslužite, posuto sitno seckanim svežim začinskim biljem. Ili ispasirajte ako želite krompir pire. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti