Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAŠTO SE MLEVENO MESO BACA NA STO: Stari trik koji pomaže da se ne raspada pri prženju, ali i da bude sočnije

Autor Sanja Belinić

Jednostavan trik za sočno mleveno meso koji koriste i profesionalni kuvari.

 Jednostavan trik za savršeno sočno mleveno meso Izvor: Shutterstock

Mleveno meso se često koristi u kuhinji jer ne košta puno, ukusno je, a od njega mogu da se naprave najraznovrsnija jela. Već smo podelili nekoliko tajni iskusnih domaćica koja će učiniti mleveno meso sočnim, ali ovaj spada među najbolje. Ako pravite pljeskavice, ćufte ili faširane obavezno isprobajte ovaj jednostavan trik. Sve što treba da uradite kako bi meso bilo sočnije i kako se ne bi raspadalo jeste da ga bacite na sto nekoliko puta

Možda će vas zanimati

Evo kako se to radi: 

U činiji pomešajte mleveno meso sa začinima po želji, možete da koristite sve što ste i do sada, pa ga stavite u kesu i zavežite je, ali ostavite malo prostora kako bi vazduh cirkulisao. Podignite kesu na visinu do 30 cm i onda je bacite. Ponovite postupak 15 puta. Nakon toga, mleveno meso stavite u frižider na pola sata.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti