Ćufte ili faširane šnicle spadaju u prve recepte koje svaka domaćica nauči da napravi. Ova jela ne zahtevaju previše vremena i truda, a neverovatno su ukusna. Za razliku od belog mesa, mleveno nikada neće biti toliko suvo ako se pogrešno napravi, ali postoje cake koje će ga učiniti sočnijim. 

Svaki trik koji će jelo od mlevenog mesa učiniti još ukusnijim sadrži neki sastojak. Sada vam ništa nije potrebno, sem soli. Uzmite mleveno meso, posolite po želji, možete da dodate i još neki začin ako želite. Zatim skvasite ruke i oblikujte pljeskavice ili faširane šnicle i svaku šniclu pritisnite prstom po sredini. Nikad jednostavnije, a ovo će sprečiti da se meso "naduje" tokom pečenja, a i učiniće ga sočnijim. 

Bez puno muke i truda, pomoću najjednostavnijeg trika napravite najukusnije meso kojem niko neće odoleti. 

Pecite u tiganju ili rerni. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE