Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TAJNA KOJU ZNAJU SAMO ISKUSNE DOMAĆICE: Kada spremate faširane šnicle ili pljeskavice obavezno uradite jednu stvar

Autor Sanja Belinić

Pomoću jednostavnog trika, a bez nekog specijalnog sastojka napravite najuksnija jela od mlevenog mesa.

 Kako da mleveno meso bude sočno bez dodatih sastojaka Izvor: Shutterstock

Ćufte ili faširane šnicle spadaju u prve recepte koje svaka domaćica nauči da napravi. Ova jela ne zahtevaju previše vremena i truda, a neverovatno su ukusna. Za razliku od belog mesa, mleveno nikada neće biti toliko suvo ako se pogrešno napravi, ali postoje cake koje će ga učiniti sočnijim. 

Svaki trik koji će jelo od mlevenog mesa učiniti još ukusnijim sadrži neki sastojak. Sada vam ništa nije potrebno, sem soli. Uzmite mleveno meso, posolite po želji, možete da dodate i još neki začin ako želite. Zatim skvasite ruke i oblikujte pljeskavice ili faširane šnicle i svaku šniclu pritisnite prstom po sredini. Nikad jednostavnije, a ovo će sprečiti da se meso "naduje" tokom pečenja, a i učiniće ga sočnijim. 

Bez puno muke i truda, pomoću najjednostavnijeg trika napravite najukusnije meso kojem niko neće odoleti. 

Pecite u tiganju ili rerni. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti