Ćufte ili faširane šnicle spadaju u prve recepte koje svaka domaćica nauči da napravi. Ova jela ne zahtevaju previše vremena i truda, a neverovatno su ukusna. Za razliku od belog mesa, mleveno nikada neće biti toliko suvo ako se pogrešno napravi, ali postoje cake koje će ga učiniti sočnijim.
Svaki trik koji će jelo od mlevenog mesa učiniti još ukusnijim sadrži neki sastojak. Sada vam ništa nije potrebno, sem soli. Uzmite mleveno meso, posolite po želji, možete da dodate i još neki začin ako želite. Zatim skvasite ruke i oblikujte pljeskavice ili faširane šnicle i svaku šniclu pritisnite prstom po sredini. Nikad jednostavnije, a ovo će sprečiti da se meso "naduje" tokom pečenja, a i učiniće ga sočnijim.
Bez puno muke i truda, pomoću najjednostavnijeg trika napravite najukusnije meso kojem niko neće odoleti.
Pecite u tiganju ili rerni.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus