Čili ulje je odličan dodatak koji u trenu može da doda malo "vreline" u svako jelo. Jednostavno se pravi od samo 3 sastojka, a najbolje bi bilo da za njegovu pripremu koristite kvalitetnije maslinovo ulje, jer je na taj način odlično i kao dodatak za kuvana jela, ali i kao preliv za salate. Prilikom pravljena čili ulja potrebno je papričice malo propržiti, ali vodite račina da vam ne zagore, jer će dobit i gorkast ukus, što može pokvariti krajnji rezultat.
Sastojci:
- 2 šolje ulja (suncokretovo ili maslinovo)
- 2 kašike sušene čili paprike u prahu
- 2 cele čili paprike
Priprema:
U zagrejani tiganj dodajte dve kašike ulja, pa kada se zagreje dodajte mlevenu čili papriku i cele papričice. Dinstajte nekoliko minuta, dok papričice ne počnu da rumene. Zatim dodjate i ostatak ulja, malo zagrejte, ali vodite računa da se ne pregreje. Skinite sa šporeta i ostavite da se u potpunosti ohladi na sobnoj temeraturi. Sipajte u staklenu flašu ili teglicu zajedno sa celim papričicama, zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mestu.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus