Čili ulje je odličan dodatak koji u trenu može da doda malo "vreline" u svako jelo. Jednostavno se pravi od samo 3 sastojka, a najbolje bi bilo da za njegovu pripremu koristite kvalitetnije maslinovo ulje, jer je na taj način odlično i kao dodatak za kuvana jela, ali i kao preliv za salate. Prilikom pravljena čili ulja potrebno je papričice malo propržiti, ali vodite račina da vam ne zagore, jer će dobit i gorkast ukus, što može pokvariti krajnji rezultat. 

Sastojci:

  • 2 šolje ulja (suncokretovo ili maslinovo)
  • 2 kašike sušene čili paprike u prahu
  • 2 cele čili paprike

Priprema:

U zagrejani tiganj dodajte dve kašike ulja, pa kada se zagreje dodajte mlevenu čili papriku i cele papričice. Dinstajte nekoliko minuta, dok papričice ne počnu da rumene. Zatim dodjate i ostatak ulja, malo zagrejte, ali vodite računa da se ne pregreje. Skinite sa šporeta i ostavite da se u potpunosti ohladi na sobnoj temeraturi. Sipajte u staklenu flašu ili teglicu zajedno sa celim papričicama, zatvorite poklopac i čuvajte na tamnom mestu.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE