Dobar preliv će poboljšati ukus svake salete, ali i pečenog mesa. Da biste napravili ukusan preliv ne treba vam puno skupih namirnica, naprotiv sve ih već imate kod kuće.
Napravite veću količinu dresinga i držite ga u frižideru i do nedelju dana i iskoristite ga po želji. Reč je o vrlo laganom i jednostavnom receptu koji pretvara u „zlato“ svaku namirnicu koju dotakne.
Sastojci:
- 150 ml maslinovog ulja
- 65 ml soka od limuna
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica senfa
- malo naribane kore limuna
- so, biber
Priprema:
Beli luk naseckajte što sitnije, pa ih stavite u staklenu činiju ili teglicu. Sipajte maslinovo ulje, limunov sok pa sve dobro promešajte. Potom dodajte senf i koru limuna, pa sve žačinite po ukusu. Ukoliko želite možete dodati i suvo žačinsko bilje po želji, kao što su origano, bosiljak ili ruzmarin. Ukoliko ste preliv pravili u teglici zatvorite poklopac i dobro protresite da se sastojci pomešaju. Čuvajte ga u frižideru, a pre svake upotrebe ga dobro promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter
Teleće pečenje sa šargarepom
Posna torta sa orasima i džemom od kajsija
Tri vrste kanapea za slave i praznike