Pijace poslednjih dana obiluju svežim rotkvicama, pa ih treba iskoristiti maksimalno. Bogate su vlaknima, vitaminom C, folnom kiselinom, kalijumom, a sadrže i vrlo malo kalorija. Napravite ovaj osvežavajući dresing od rotkvica i jogurta, koji se sjajno slaže uz pečenje, roštilj, bareni ili pečeni krompir, a odličan je i kao preliv za salatu. Spreman je za 10 minuta, a ovako pripremljen može da stoji u frižideru 3 - 4 dana.
Sastojci:
- 2 veze rotkvica
- 200 ml jogurta
- 4 kašike kisele pavlake
- 2 čena belog luka
- so, biber
- sok od pola limuna
Priprema:
Rotkvice dobro operite i isecite im vrhove. Nakon toga ih izrendajte na sitnije rende i ostavite sa strane da se ocede od viška tečnosti. U teglu sipajte jogurt i dodajte kiselu pavlaku, pa sve lepo promešajte. Beli luk izgnječite ili ga sitno naseckajte, pa dodajte u teglu. Sve začinite po ukusu, pa sipajte i limunov sok, a umesto njega možete da koristite i sirće. Teglu zatvorite, pa sve dobro promućkajte. Na kraju dodajte rotkvice i ponovo sve lepo izmešajte.
Izvor: Šerpica recepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus