Dobra salata je neizostavan deo bilo koje trpeze, a naročito je poželjna uz roštilj i specilatitete od mesa. Tarator, tarathor, taratur, ili ttalattouri kao salata potiče još iz vremena Otomanskog carstva, a iz novijeg vremena popularna grčka salata pod nazivom caciki. Verovatno je upravo zbog toga i odomaćena kod nas. Naravno da postoje mnoge podvarijante, ali je u svakoj osnova sveži krastavac i beli luk.
Salata spremljena po ovom receptu je ukusna, puna vitamina, lagana i osvežavajuća, a za pripremu vam ne treba više od 5 minuta.
Sastojci:
- 4 krastvaca
- 200 g pavlake
- 200 g sira
- 2 čena belog luka
- sveža mirođija
- 1 kašika sirćeta
- so
Priprema:
U činiji izmešajte kiselu pavlaku i sir, pa dodajte sitno naseckan beli luk, so po ukusu, sirće i mirođiju. Krastavce oljuštite i isecite na kolutove i umešajte ih sa belim dresingom od pavlake i sira. Po želji odozgo stavite malo seckane mirođije. Možete poslužiti odmah, ali najlepša je posle pola sata, kada odstoji u frižideru.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus