Umesto kafanske kupus salate napravite potpuno drugačiju. Klasičnu salatu možete da služite uz pečenje, ali ovako pripremljenu možete i kao obrok. Jedan neobičan sastojak joj menja ukus, a to je tortilja. Nju možete i sami da napravite, ali obavezno je da se tanko iseče. Sve to dodatno pomešajte sa majonezom za potpuni užitak. 

Pročitajte i kako da na najlakši način isečete kupus

Sastojci:

  • 300 g kupusa
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika
  • 1 tortilja
  • 3-4 kašike majoneza
  • susam

Priprema:

Kupus i šargarepu izrendaje, pomešajte, pa posolite i pobiberite. Papriku isecite na trake, pa dodajte u salatu. Tortilju isecite na tanke trake, pa u sve to dodajte majonez i dobro promešajte. Pospite crnim i belim proprženim susamom i vaša salata je spremna. 

Izvor: Stvar ukusa