Umesto kafanske kupus salate napravite potpuno drugačiju. Klasičnu salatu možete da služite uz pečenje, ali ovako pripremljenu možete i kao obrok. Jedan neobičan sastojak joj menja ukus, a to je tortilja. Nju možete i sami da napravite, ali obavezno je da se tanko iseče. Sve to dodatno pomešajte sa majonezom za potpuni užitak.
Pročitajte i kako da na najlakši način isečete kupus.
Sastojci:
- 300 g kupusa
- 1 šargarepa
- 1 paprika
- 1 tortilja
- 3-4 kašike majoneza
- susam
Priprema:
Kupus i šargarepu izrendaje, pomešajte, pa posolite i pobiberite. Papriku isecite na trake, pa dodajte u salatu. Tortilju isecite na tanke trake, pa u sve to dodajte majonez i dobro promešajte. Pospite crnim i belim proprženim susamom i vaša salata je spremna.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem