Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO DA NAJLAKŠE ISEČETE KUPUS ZA SALATU: Trik koji će vam uštedeti vreme, a zaboravićete na noževe i rende

Evo kako da najlakše i najbrže isečete kupus za salatu, bez muke i previše truda.

 Kako da najlakše isečete kupus za salatu Izvor: Shutterstock

Salata od svežeg kupusa se najčešće nalazi na trpezama širom Srbije. Najbolje ide uz meso ili pečenje, ali ponekad njena pripema oduzima previše vremena.

Jer, kupus ne valja da bude iseckan previše sitno, pošto može da se pretvori u kašu, ali ni previše krupno jer onda ne može da "pokupi" začine i postane nezgodan za jelo.

Možda će vas zanimati

Da biste iseckali kupus za salatu koja će biti savršena, potrebno je da primenite jednostavnu tehniku i da zaboravite klasično rende ili velike noževe za rezanje kupusa. Sve što vam treba je ljuštilica za čišćenje povrća.

Glavicu kupusa isecite na polovine, a potom i na četvrtine. Spustite četvrtinu glavice kupusa na dasku, uzmite ljuštilicu za povrće i povlačite gore-dole po unutrašnjosti kupusa.

Salata će biti podjednako isečena, kupus će biti tanak, a samim tim će i dobro upiti sve začine ili već gotov dresing. Pored toga, posao će biti brzo obavljen, a domaćica neće morati da uloži mnogo snage da bi spremila salatu.

Da bi salata bila što ukusnija, obavezno uz so dodajte i malo šećera, standardno - ulje i sirće, ali i malo vode. Dobro izmešajte salatu i ostavite da odstoji petnaestak minuta pre nego što ćete je poslužiti uz glavno jelo. Zahvaljujući vodi kupus će dodatno omekšati, a šećer će "podići" slani ukus, pa će salata biti neodoljiva.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još:

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milica T

Ja probala , nereda koliko hoćeš, ništa bez noža

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti