Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ČIME ZAMENITI PAVLAKU U RECEPTIMA: 4 namirnice koje neće promeniti strukturu i ukus jelu

Lako dostupne namirnice koje mogu da zamene kiselu pavlaku,

 Čime zameniti pavlaku u receptima Izvor: Shutterstock

Pavlaka je jedan od čestih sastojaka u kulinarstvu i koriti se za dosta jela. Ali iz različitih razloga, poput zdravije ishrane ili netolerancije na laktozu prinuđeni smo da nađemo alternativu.

U nastavku pročitajte koje to namirnice mogu da budu zamena za pavlaku, a da ne promene strukturu i ukus jelu koje pripremate.

Grčki jogurt

Ukoliko niste netolerantni na laktozu, nego samo želite zdraviju mlečnu varijantu, grčki jogurt pravi je odabir. Slične je gustine kao pavlaka, a ima i više proteina. Količinu pavlake koju ste ranije stavljali u jela, zamenite jednakom količinom grčkog jogurta.

Možda će vas zanimati

Svež sir

Odlična zamena za pavlaku sa dosta proteina. Ali, budući da je ukus blaži nego kod grčkog jogurta, 1 šolju sira treba pomešati s 4 kašike mleka i 2 kašičice limunovog soka kako biste zamenili pavlaku u bilo kom receptu.

Tofu (sir od soje)

Sveži tofu isecite na kockice, zgnječite viljuškom i pomešajte s kiselinom poput jabukovog sirćeta ili limunovog soka za jednako kremastu alternativu pavlaci.

Kokosovo mleko

Ako su mlečni proizvodi ono što vas sputava da koristite kiselu pavlaku, konzervirano kokosovo mleko odlična je polazna tačka za uvođenje promene. Za puniji ukus možete ga pomešati sa malo limunovog soka.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti