Zaboravite na rusku salatu, jer sa ovom ćete osvojiti i one probirljive goste. Kremasta salata sa krompirom, kuvanim jajima, šunkom... se pravi brzinski, a premazuje se pavlakom i jogurtom. Svaki zalogaj je osvežavajući, pa se odlično slaže uz pečenje. Više ne morate da sedite i seckate sitno sastojke kako bi sve izgledalo odlično.
Sastojci:
- 300 g kuvanog krompira
- 10 kuvanih jaja
- 500 ml jogurta
- 200 g kisele pavlake
- malo peršuna
- 200 g šunke
- 100 g kiselih krastavaca
Priprema:
Jogurt i pavlaku posolite i pobiberite i dodajte seckani peršun. Sve pomešajte. Krompir isecite na kockice i poređajte u vatrostalnu. Zatim premažite sa smesom od jogurta. Sledeći red su seckani krastavci, pa opet smesa od jogurta. Zatim seckana šunka, pa red smese i na kraju jaja isečena na kolutove. Ukrasite šunkom i pospite seckanim vlašcem. Stavite u frižider na sat vremena.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus