Brzinska salata koju možete da služite kao mini verziju, pa da svako dobije svoju. Ili da od većih količina napravite bogatiju salatu i da se gosti sami služe. Kremaste teksture, odličnog ukusa i dekorativnog izgleda ulepšaće svaku trpezu. Pravljenje vam neće oduzeti više od 10 minuta, jedino sto treba patlidžan da se ispeče, ali i to je brzo. 

Sastojci:

  • 1 pečeni patlidžan 
  • 2 kašike jogurta 
  • 1 kašika majoneza 
  • 3 čena belog luka 
  • mirođija
  • sok od limuna

Priprema:

Pečeni patlidžan isecite veoma sitno. U činiji pomešajte jogurt sa majonezom. Dodajte beli luk, limunov sok, so i mirođiju po ukusu. Dobro promešajte. Dobijenu smešu dodajte u patlidžan. Sve lepo sjedinite. Smesu sipajte u kalup, pospite orasima i stavite u frižider na 2 sata.