Ne možemo da zamislimo nijednu slavu ili praznik bez ruske salate ili mimoze. Svaka domaćica ima svoj recept za čuvenu salatu i svaka se razlikuje u sitnicama. Kako biste napravili savršenu rusku salatu potrebno je da krompir skuvate u ljusci. Tako će njegov ukus biti mnogo lepši, a kada se ohladi oljuštite ga i isekcajte. Druga stvar koja je bitna je domaći majonez. Majonez koji ste sami napravili mu daje bogatiji i kremastiji ukus. Umesto šunke možete da koristite piletinu, a sastojke nemoje ni previše sitno ni previše krupno da sečete kako bi se ukusi dobro ukombinovali.
Ovo je osnovni recept koji vi možete da kombinujete kako vama odgovara. Takođe, ako ne želite ne morate da koristite kiselu pavlaku nego samo majonez.
Sastojci:
- 480 g krompira
- 300 g šargarepe
- 300 g šunke
- 300 g graška
- 1 kašičica senfa
- 200 g kiselih krastavčića
- 280 g majoneza
- 400 g kisele pavlake
- 4 kuvana jajeta
Priprema:
Skuvajte grašak, šargarepu, jaja, manje krompire sa ljuskom. Ostavite da se ohlade. Isecite na kockice šunku, krastavčiće, krompir (bez ljuske), šargarepe i jaja. U velikoj posudi sjedinite majonez, senf i kiselu pavlaku, pa dodajte ostale sastojke. Dobro promešajte. Probajte pa potrebi dodajte so i biber. Salatu možete odmah da poslužite, ali je ukusnija kada odstoji.
Izvor: cooking
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
CELA JUGOSLAVIJA JE OVO JELA SVAKOG JUTRA: Doručak od 3 sastojka čiji ukus vraća najlepše uspomene na detinjstvo