Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus 

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Rusku salatu možete da jedete kao predjelo ili kao prilog uz pečenje, a u ovom receptu vam otkrivamo kako da dobijete što bogatiji i kremastiji ukus.

Ruska salata.jpg Izvor: Cooking

Ne možemo da zamislimo nijednu slavu ili praznik bez ruske salate ili mimoze. Svaka domaćica ima svoj recept za čuvenu salatu i svaka se razlikuje u sitnicama. Kako biste napravili savršenu rusku salatu potrebno je da krompir skuvate u ljusci. Tako će njegov ukus biti mnogo lepši, a kada se ohladi oljuštite ga i isekcajte. Druga stvar koja je bitna je domaći majonez. Majonez koji ste sami napravili mu daje bogatiji i kremastiji ukus. Umesto šunke možete da koristite piletinu, a sastojke nemoje ni previše sitno ni previše krupno da sečete kako bi se ukusi dobro ukombinovali. 

Ovo je osnovni recept koji vi možete da kombinujete kako vama odgovara. Takođe, ako ne želite ne morate da koristite kiselu pavlaku nego samo majonez. 

Sastojci:

  • 480 g krompira
  • 300 g šargarepe
  • 300 g šunke
  • 300 g graška
  • 200 g senfa
  • 200 g kiselih krastavčića
  • 280 g majoneza
  • 400 g kisele pavlake
  • 4 kuvana jajeta

Možda će vas zanimati

Priprema:

Skuvajte grašak, šargarepu, jaja, manje krompire sa ljuskom. Ostavite da se ohlade. Isecite na kockice šunku, krastavčiće, krompir (bez ljuske), šargarepe i jaja. U velikoj posudi sjedinite majonez, senf i kiselu pavlaku, pa dodajte ostale sastojke. Dobro promešajte. Probajte pa potrebi dodajte so i biber. Salatu možete odmah da poslužite, ali je ukusnija kada odstoji.

Izvor: cooking

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte još

Komentari 5

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bata

U rusku salatu se ne stavlja pavlaka.

Кувар

Наравно да се и у селима врло често спрема. Данас славе у селу све више личе на оне у граду, значи претвориле су се у крканлук! Пилеће месо уместо шунке само "поквари" стандардни укус руске салате и веома је важан однос поврћа и величина комадића.

Boba

Sigurno ne ide 200g senfa...

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti