Ništa lepše od mirisa domaćeg testa koje se širi kućom. Za doručak pripremite ukusne lisnate kiflice sa sirom koje su vazdušaste i penaste kao krofne. Umesto sira, možete koristiti i punjenje od šunke. Pripremite potrebne sastojke pa da počnemo.
Sastojci:
- 300 ml mleka
- 20 g svežeg kvasca
- 550-600 g brašna
- 1 kašičica šećera
- malo soli
- 2 jaja
- 30 ml ulja maslinovog
- 60 g maslaca
- 160 g sira
Priprema:
U malo mlakog mleka izmrviti kvasac, pa dodati kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U činiju sipati ostatak mlakog mleka, dodati nadošli kvasac, 1 jaje, ulje, brašno, so, pa zamesiti glatko mekše testo.
Testo podeliti na 4 loptice. Svaku lopticu razviti u krug i premazati maslacem pa je prekriti drugom pa je premazati, pa trećom, premazati i četvrtom koju ne mažemo.
Pokriti 10 min. Razviti testo što tanje i iseći na 12 trouglova. Premazati svaki trougao maslacem, staviti fil od sira u koji ste stavili belance i uviti kiflice.
Pokriti da odmori 15 min pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko 35 min da porumene.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Pica pita sa mlevenim mesom
Čoko moko torta za sve prilike
Figaro sitni kolači sa orasima
Slani kolač sa spanaćem idealan za proslave