Ništa lepše od mirisa domaćeg testa koje se širi kućom. Za doručak pripremite ukusne lisnate kiflice sa sirom koje su vazdušaste i penaste kao krofne. Umesto sira, možete koristiti i punjenje od šunke. Pripremite potrebne sastojke pa da počnemo.

Sastojci:

  • 300 ml mleka
  • 20 g svežeg kvasca
  • 550-600 g brašna
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 2 jaja
  • 30 ml ulja maslinovog
  • 60 g maslaca
  • 160 g sira

Priprema:

U malo mlakog mleka izmrviti kvasac, pa dodati kašičicu šećera i ostaviti da nadođe. U činiju sipati ostatak mlakog mleka, dodati nadošli kvasac, 1 jaje, ulje, brašno, so, pa zamesiti glatko mekše testo.

Testo podeliti na 4 loptice. Svaku lopticu razviti u krug i premazati maslacem pa je prekriti drugom pa je premazati, pa trećom, premazati i četvrtom koju ne mažemo.

 Pokriti 10 min. Razviti testo što tanje i iseći na 12 trouglova. Premazati svaki trougao maslacem, staviti fil od sira u koji ste stavili belance i uviti kiflice.

Pokriti da odmori 15 min pa premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko 35 min da porumene.

Izvor: Bakina i dekina kuhinja