Sa ovim receptom za testo nema neuspeha, napraviće ga i manje iskusne domaćice. Isprobajte i uverite se u kvalitet ovog recepta. Dodatna prednost je što dugo ostanu mekane pa ih možete pripremiti veče pre i jesti za doručak.
Sastojci:
Za testo:
- 300 ml mleka
- malo mleka za 15 g kvasca
- 1 kašičica šećera
- malo ulja
- 500-550 g brašna
- malo soli
Za nadev:
- 150 g sira
- 100 g šunke
- 1 žumance
Za premaz :
- belance
- malo semenki
- ljuspice badema
Priprema:
Zamesiti testo od navedenih sastojaka, da se ne lepi srednje mekano. Pokriti 30 min pa ga na stolu razvući u pravougaonik. Sir izdrobiti, dodati žumance i seckanu šunku pa pomešati. Seći kvadratiće od testa veličine 8 cm pa ga malo nožem zaseći nakoso kao u Videu, staviti na dnu nadeva pa uviti kiflice.
Ređati u podmazan pleh pa pokriti da odmore 15 min, premazati belancetom, posutu semenkama i peći na 200 stepeni oko 30-35 min. Pokriti krpom kad se ispeku i lepo porumene.
Izvor: bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus