Uvek je bolje domaće pecivo od kupovnog, a ove pitice se jednostavno pripremaju, isprobajte obavezno. Pitice sa mesom poslužite sa jogurtom ili kiselim mlekom za doručak ili večeru.
Sastojci:
- 350 g mlevenog mesa
- pakovanje tankih kora
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 1 kašika pavlake
- biber, so, crvena slatka mlevena paprika
- ulje
Preliv:
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- malo mleka
- malo kačkavalja
Priprema:
Ispržiti meso sa sitno seckanim crnim lukom, pred kraj dodati so, biber i malo crvene paprike. Skloniti sa ringle pa dodati pavlaku i jaje pa izmešati. Koru raširiti na sto pa je malo poprskati uljem. Na kraju kore u ćošku staviti kašiku mesa pa preklapati koru a zatim je savijati i formirati trougao kako je prikazano u videu. Ređati u manji pleh.
U istoj činiji gde je bili meso razbiti jaje, dodati pavlaku, malo rendanog kačkavalja i malo mleka pa izmešati. Preliti trougliće. Odozgo možete po želji još malo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Seći toplo.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus