Uvek je bolje domaće pecivo od kupovnog, a ove pitice se jednostavno pripremaju, isprobajte obavezno. Pitice sa mesom poslužite sa jogurtom ili kiselim mlekom za doručak ili večeru.

Sastojci:

  • 350 g mlevenog mesa
  • pakovanje tankih kora 
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašika  pavlake
  • biber, so, crvena slatka mlevena paprika
  • ulje

Preliv:

  • 1 jaje
  • 1 kašika kisele pavlake
  • malo mleka
  • malo kačkavalja

Priprema:

Ispržiti meso sa sitno seckanim crnim lukom, pred kraj dodati so, biber i malo crvene paprike. Skloniti sa ringle pa dodati pavlaku i jaje pa izmešati. Koru raširiti na sto pa je malo poprskati uljem. Na kraju kore u ćošku staviti kašiku mesa pa preklapati koru a zatim je savijati i formirati trougao kako je prikazano u videu. Ređati u manji pleh.

U istoj činiji gde je bili meso razbiti jaje, dodati pavlaku, malo rendanog kačkavalja i malo mleka pa izmešati. Preliti trougliće. Odozgo možete po želji još malo narendati kačkavalja. Peći na 200 stepeni oko 40 min. Seći toplo. 

Izvor: Bakina i dekina kuhinja